31 Ağustos 2011 08:48

Bach günleri başlıyor

‘9. İstanbul Bach Günleri’, 8 Eylül’de European Union Baroque Orchestra’nın Beyoğlu’nun en görkemli yapılarından biri olan St. Antuan Kilisesi’nde vereceği konserle başlıyor. Klavsenci Lars Ulrik Mortensen’in yönetimindeki European Union Baroque Orchestra’nın 9 Eylül’de, Santa Maria Kilisesi’nde verece

Bach günleri başlıyor
Paylaş

17 ve 18 Eylül tarihlerinde St. Antuan Kilisesi’nde vereceği resitallerde Jiri Barta, bütün çello süitlerini çalacak. Mahan Esfahani ise 21 Eylül akşamı St. Antuan Kilisesi’nde Bach’ın ‘Goldberg Varyasyonları’nı yorumlayacak.

16 Eylül’de Garajistanbul’da verecekleri konserde, Pete Lockett ve Erdem Helvacıoğlu, birlikte kaydettikleri yeni albümlerinden eserleri ‘Bach Günleri’ seyircisi için bu sefer sahnede yorumlayacaklar. Bilgisayar ortamında işlenmiş perküsyon tınıları ve canlı elektronik sesler ile bezenecek konserde Lockett özel perküsyon setini çalarken, Helvacıoğlu Barok dönemi müzik aletlerinden ‘viola da gamba’ nın kendisi için Los Angeles’de tasarlanmış modern versiyonunu çalacak.

Festivalin kapanışı ise ‘ustaların ustası’ olarak tanımlanan, Bach müziğinin en büyük ismi Gustav Leonhardt’ın 23 Eylül’de St. Antuan Kilisesi’nde gerçekleştireceği görkemli konserle yapılacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP’den gazetecilere ‘bayram’ harçlığı

SONRAKİ HABER

BDP’den Yeni Şafak'a ambargo

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...