18 Ocak 2002 22:00

Bu kez hedef New York

ABD'nin her yerinden gelecek küreselleşme aleyhtarı göstericiler, "Şirketlerin açgözlülüğü ve çürümesinin kutlanması" diye nitelendirdikleri Dünya Ekonomik Forumu (WEF) toplantılarını protesto edecekler.

Paylaş
Bu kez hedef New YorkHer uluslararası toplantının "davetsiz misafirleri" küreselleşme karşıtlarının yeni hedefi New York. Her yıl düzenlenen ve uluslararası şirketler ile bu şirketlerin göz diktiği ülkelerin liderlerinin zirvesi niteliğinde olan Dünya Ekonomik Forumu (WEF)'nun toplantısını protesto çağrısı yapan küreselleşme karşıtı gruplar, hazırlıklarına şimdiden başladı.

AçgözlülükKüreselleşme aleyhtarı eylemlerin liderlerinden Matt Prescott'un açıklamasına göre, ABD'nin her yerinden gelecek küreselleşme aleyhtarı göstericiler, "Şirketlerin açgözlülüğü ve çürümesinin kutlanması" diye nitelendirdikleri WEF toplantılarını protesto edecekler. Onbinlerce göstericiyi toplayıp, ABD'nin en büyük polis teşkilatına sahip New York'ta gösteriler düzenleyecek grup, adil bir dünya isteklerini bir kez daha ilan edecekler.

Yemek Klübü!Internet'teki sitelerinde WEF'i "yöneten sınıfın yemek klübü" diye niteleyen küreselleşme aleyhtarları, toplantıya katılacak delegeleri New York'un yoksullarıyla ve şehrin yıkıntıları arasında parti vererek 11 Eylül sonrası acılarıyla alay etmekle suçluyor.Bazı küreselleşme aleyhtarı göstericiler, militanları milyonerlere karşı getirici geniş kapsamlı sokak gösterileri düzenliyor. Organizasyonda çalışanlar, Internet üzerinden göstericiler için ulaşım imkanları ayarladı ve hangi taktiklerin kullanılacağını tartıştı. Göstericiler, otel girişleri ve yakınlarında insan bedenlerinden duvarlar oluşturup delegeleri ve arabalarının otele ulaşımını engellemeye çalışacak. Students for Global Justice (Global Adalet Öğrencileri) adlı bir başka grup da, Columbia Üniversitesi'nde WEF karşıtı alternatif zirve düzenlemeyi planlıyor.
ÖNCEKİ HABER

Kurtlar sofrası kuruluyor

SONRAKİ HABER

Yeni ödevlerle döndüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...