15 Ocak 2002 22:00

Keşmir'de karşılıklı ateş

Hindistan ve Pakistan arasındaki sınır çatışmalarının arkası kesilmiyor. Hindistan, ülke içinde şeriatçı örgütlere karşı bir tutuklama kampanyası başlatan Pakistan yönetiminin icraatlarından tatmin olmadığını bir kez daha dile getirdi.

Paylaş
Keşmir'de karşılıklı ateş Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginliğe henüz diplomatik bir çözüm bulunamazken, iki ülke askerleri arasında, önceki gece çatışma çıktığı bildirildi. Bir Hintli polis yetkilisi, birkaç ileri karakolda Hindistan ve Pakistan askerleri arasında aralıklarla çatışma olduğunu belirterek, "Ancak ateşin yoğunluğu önceki günlere oranla düşüktü" dedi. Yine önceki gün, daha erken saatlerde, Keşmir bölgesinde, karşılıklı top ateşi açıldığı bildirildi. Pakistan polisinin açıklamasında, Hint birliklerinin topçu ateşi açarak, Keşmir'in Pakistan tarafındaki (Azad Keşmir) Digvar, Şirikot Sehriyan köylerini hedef aldıkları belirtildi. Hindistan'ın ateş açmasına Pakistan topçusunun karşılık verdiğini kaydeden polis yetkilileri, ilk bilgilere göre, ölen ya da yaralanan olmadığını söylediler.

Hindistan bekliyorHindistan, Pakistan'dan "sınır ötesi terörizmin" engellenmesi ile "adli ve terör" suçlarından aradığı 20 zanlıyı teslim etmesi yönünde icraat beklediğini bildirdi.Hindistan Dışişleri Bakanı Jaswant Singh, bakanlar kurulunun güvenlik konulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, sınır ötesi terörizmin, Cammu Keşmir'e sızmaların engellenmesiyle ve aranan zanlılarla ilgili Pakistan'dan eylem beklediklerini kaydetti.Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in şeriatçı grupların yasaklanması ve ülkenin uluslararası terörizm için bir üs olarak kullanılmasının engellenmesi taahhüdünün üzerinden henüz 3 gün geçtiğini belirten Singh, "Ne kadar ilerleme kaydedildiğini göreceğiz. İlk adımları bekliyoruz" dedi. Hindistan parlamentosuna düzenlenen ve Yeni Delhi'nin, merkezi Pakistan'da olan Keşmirli militan grupları suçladığı saldırının ardından Hindistan ile Pakistan arasında gerginlik tırmanmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Amerika'nın 'süper' cezaevleri

SONRAKİ HABER

ABD'den her gün yeni bir suçlama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...