31 Ağustos 2011 06:55

Kışanak: Artık kan akmasın

BDP milletvekilleri ve belediye başkanları ile Bölge’nin birçok ilinden gelen binlerce kişi, Yıldırım Ayhan için kurulan taziye çadırını ziyaret etti. BDP Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Başbakan Erdoğan’ın Kürtleri temsil alamayacağını belirterek, “Tek isteğimiz artık daha fazla kanın akmamasıdır” dedi.H

Kışanak: Artık kan akmasın
Paylaş


Hakkari’nin Çukurca ilçesinde canlı kalkan eylemi sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren BDP’li Van İl Genel Meclis Üyesi Yıldırım Ayhan için kurulan taziye çadırına ziyaretler sürüyor. Diyarbakır, Batman, Şırnak, Ağrı, Kars, Muş, Bitlis, Hakkari, başta olmak üzere Bölge illerinden binlerce kişi, taziye evini ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında milletvekilleri Leyla Zana, Gülten Kışanak, Nursel Aydoğan, Emine Ayna, Demir Çelik, Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Muş’un ilçe ve belde belediye başkanları da yer aldı.

KÜRTLERİN MÜCADELESİ SÜRECEK

Ziyaret sırasında konuşan Gülten Kışanak, acıların büyük olduğunu, ancak söyleyecek sözlerinin olduğunu söyledi. “Söz bitti diyen Başbakana söyleyecek sözümüz var. Acımızı gözyaşımızı yüreğimize gömeceğiz. Ama insanlık düşmanlarına inat konuşacağız. Arkadaşımız çok kutsal bir dava uğruna yaşamını yitirdi. Acımız büyüktür, yüreğimiz yanıyor. Ama direniş azmimiz de o kadar büyüktür” diyen Kışanak, barış ve akan kanın durması için giden Yıldırım Ayhan'ın insanlıktan nasibini almayanların talimatıyla öldürüldüğünü belirtti. Acılarının büyük olduğunu ve mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyen Kışanak, “Başbakan bunu artık anlamalıdır. Geçmiştekiler hata yaptı başaramadı, kıratın atını elinde alacam diyorsa yanılıyor. Bunu asla başaramayacaktır. Bu boş bir hayaldir. Bu topraklarda yaşayan Kürtleri teslim almak Erdoğan’ın haddi değildir” diye konuştu. Kürtlerin mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Kışanak, “Eğer cemaat psikolojik savaşı özel harp dairesinden daha iyi yapacağına inanıyorsa ona da hodri meydan diyoruz. Ama tek isteğimiz artık daha fazla kanın akmamasıdır” dedi.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın ise, yüreklerinin yandığını belirterek, bu acının 30 yıldır sürdüğünü, ancak her zaman başlarının dik olduğunu söyledi. BDP Van Milletvekili Özdal Üçer de, Kürt halkının bu güne kadar verdiği mücadeleyi bundan sonrada sürdüreceğini kaydetti. (VAN)

ÖNCEKİ HABER

Bakan'daki kafa bu olunca...

SONRAKİ HABER

Er Kızılarslan'ın ailesi: Sorumlular cezalandırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa