12 Ocak 2002 22:00

Akdeniz işçilerine gözaltı

TÜMTİS üyesi Akdeniz Ambarı işçileri üzerindeki baskı bitmiyor. Direnişe geçtikleri günden beri defalarca gözaltına alınan ve patronun saldırısına uğrayan işçiler, önceki gün ve dün yine gözaltına alındılar.

Paylaş
Akdeniz işçilerine gözaltıTÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan Akdeniz Ambarı işçilerinin direnişine gözaltı baskısı sürüyor. Aralarında TÜMTİS Ankara Şubesi Başkanı Nurettin Kılıçdoğan'ın da bulunduğu toplam 21 sendikacı ve işçi, patronun hedef göstermesi sonucunda önceki gün ve dün gözaltına alındılar.TÜMTİS'e üye oldukları için işten atılan Akdeniz ambarı işçilerinin bir ayı geride bırakan direnişlerine karşı patron bir yandan Ankara Siteler'de kaçak işyeri kurarak bir yandan da ambarlarda kaçak işçi çalıştırarak direnişi kırmaya çalışıyor. Yasadışı yöntemleri uygulayan patron, çalıştırdığı kaçak işçileri, direnişteki işçilere ve sendikacılara yönelik saldırılar düzenlenmesinden sorumlu tutuluyor.

Minibüse saldırıŞaşmaz'da önceki gün de TÜMTİS aracına yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda araç hasar görürken, aracın içinde bulunan sendikacı ve işçiler saldırıdan yara almadan kurtuldular.Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi'nde gözaltında tutulurken görüştüğümüz TÜMTİS Ankara Şubesi Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, patronun saldırılarını meşrulaştırmak ve üzerini örtmek için Ankara Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı'na başvurularda bulunduğunu ve direnişteki işçi ve sendikacılara hedef gösterdiğini bildirdi. Kılıçdoğan, hedef gösterme sonucunda gözaltına alındıklarını belirterek, "Gözaltılar ve saldırılar mücadelemizi engelleyemez. Ekmek kavgasındaki işçilerin haklı ve meşru mücadelesi, kar hırsı ile hertürlü yasadışı yöntemi uygulayan işverenin çabalarını boşa çıkartacaktır" dedi. Önceki gün alınan işçiler, savcılık tarafından serbest bıkarılırken, bir grup işçide dün gözaltına alındı. Polis otosunda yaklaşık bir saat bekletilen işçiler daha sonra serbest bırakıldı.

Dayanışma çağrıKonuyla ilgili olarak yazılı açıklama yapan TÜMTİS Genel Başkanı Sabri Topçu, patronun mafya usulü saldırılarla hak mücadelesini engellemeye çalıştığını vurguladı. Patron Mehmet Tunca hakkında soruşturma açılmazken işçilerin bir defa daha gözaltına alındığını belirten Topçu, "Güvenlik güçleri çok açık bir şekilde yanlı davranıyor. Saldırıları ve gözaltıları protesto ediyoruz" dedi. Patron ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Topçu, konfederasyonları, sendikaları ve emek örgütlerini tutum almaya ve duyarlı olmaya çağırdı.
ÖNCEKİ HABER

Hortumculuğu savundu

SONRAKİ HABER

Ersen'in okuma özlemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...