10 Ocak 2002 22:00

ABD'den kaçış!

Amerika'da 11 Eylül sonrası ırkçılığın ve baskıların yoğunlaşması sonucu, bir ABD vatandaşı Hollanda'dan siyasi sığınma istedi. K. Nichols, savaşa karşı olduğunu ve bu yüzden can güvenliğinin tehlikede olduğunu vurguladı.

Paylaş
ABD'den kaçış!Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde 11 Eylül'den sonra başlayan milliyetçilik dalgasının can güvenliğini tehlikeye düşürdüğünü dile getiren K. Nichols adlı bir Amerikan vatandaşı, Hollanda'dan siyasi sığınma talebinde bulundu. Barış eylemcisi olan Nichols'un talebinin Hollanda tarafından nasıl yanıtlanacağı şimdilik bilinmiyor.

Görüş açıklanamıyorÜlkesinin Afganistan'a karşı şiddete başvurmasına karşı çıkan ve kendisini barış eylemcisi olarak tanıtan Amerikan vatandaşı, 11 Eylül saldırılarından sonra ırkçı duyguların Amerikalılar arasında çok arttığını, Amerikan yönetiminin politikasına ters düşen görüş açıklanamaz hale geldiğini ve Usame Bin Ladin'in suçlu olmayabileceğini söylemenin vatan hainliğiyle bir tutulduğunu belirtti. Nichols, bu yüzden can güvenliğini tehlikede gördüğü için Hollanda'ya sığınmak istediğini bildirdi.

Sonuç belli değilAdalet Bakanlığı'nın sığınma başvurularına bakan Vatandaşlık ve Göç Dairesi'nin sözcüsü, Batı ülkelerinden Hollanda'ya sığınma başvurularının nadir görüldüğünü hatırlatarak, başvurunun işleme konulup konulmayacağının bilinmediğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Kocaeli belediyelerinde

SONRAKİ HABER

Devalüasyona protesto

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...