10 Ocak 2002 22:00

Kasap Şaron organ çalıyor!

İsrail parlamentosundaki bir Filistinli milletvekilinin soru önergesi, korkunç bir gerçeği açığa çıkardı. 30 Aralık'ta askerler tarafından öldürülen üç Filistinli çocuğun iç organlarına, Ebu Kebir'deki adli tabiplik tarafından el konulmuştu.

Paylaş
Kasap Şaron organ çalıyor!İsrail devletinin, ordu birlikleri tarafından öldürülen Filistinli çocukların organlarını çaldığı ve henüz açıklanmayan amaçlarla kullandığı ortaya çıkarıldı. Bu tüyler ürpertici olay, Ebu Kebir'deki adli tabiplikte çalışan doktorların yaptıklarına dayandırıldı. İRNA haberinde, "Siyonist devlet, bu doktorların, yaklaşık 11 gün önce İsrail ordusu tarafından öldürülen üç Filistinli çocuğun organlarını aldığını kabul etti" denildi.

Bakan yalanlamadıİsrail Parlamentosu Knesset'teki Filistinli üyelerden Ahmed Teibi, konuyla ilgili olarak, Sağlık Bakanı Nesim Dahan hakkında soru önergesi vermişti. Salı günü meclis kürsüsünden soruları yanıtlayan Dahan, "İsrail kuvvetleri tarafından öldürülen Filistinli çocukların iç organlarının, organ nakli veya bilimsel araştırmalar için alındığını reddedemeyeceğini" söyledi. Dahan, "Böyle bir olayın olmadığını kesin olarak söyleyemem" diye konuştu. Önergenin sahibi olan Teibi, Ebu Kebir'deki İsrailli doktorların, Gazze ve Batı Şeria'da öldürülen Filistinli çocukların kalp, böbrek ve karaciğer gibi organlarını aldıklarına dair kanıtlara sahip olduğunu vurguladı. İsrail'in organ hırsızlığı, 30 Aralık'taki katliamla birlikte Filistin kamuoyuna mal olmuştu. Askerler, Han Yunus kampında, 14-15 yaşlarındaki üç Filistinli çocuğu öldürdüler. Çocukların cesetleri, ancak 6 Ocak tarihinde ailelerine teslim edildi. Ancak cenazeden önce cesetleri inceleyen Filistinli doktorlar, hayati organların "kayıp" olduğunu gördüler.

Gazze'de terör estirdilerBu arada İsrail ordusu, çarşamba sabahı Hamas tarafından düzenlenen saldırıya "misilleme" olarak, Filistinli sivillerin evlerini yıktı. Dün şafak saatlerinde Gazze Şeridi'ne giren buldozer ve askerler, 30'dan fazla evi yerle bir ettiler. Buldozerler, Filistin deniz polisi tarafından kullanılan iki polis noktasını da yıktı.İsrail yönetimi, sivillere yönelik bu saldırıların, çarşamba sabahı İsrail askerlerine karşı düzenlenen eyleme "misilleme" olduğunu açıkladı. İran yanlısı Hamas örgütü tarafından üstlenilen eylemde, dört İsrail askeri öldürülmüştü. Gazze'de gerçekleşen saldırıyı düzenleyen iki Filistinli de, askerlerce katledilmişti.İsrail ordusu, yıktığı evlerin Filistinli militanlar tarafından "mevzi" olarak kullanıldığını öne sürdü. Hükümet kaynakları, estirdikleri bu terörün "İsrail'e yönelik saldırıyı önlemeyen Filistin güvenlik kuvvetlerine ders olmasını" istediler. Filistin kaynakları, işgalci birliklerin, Güney Gazze'deki Han Yunus mülteci kampı yakınlarındaki üç Filistin polis noktasını da ele geçirdiğini bildirdi.

Provokatif kararÖte yandan, İsrail güvenlik kabinesi, Nasıra kentindeki önemli bir kilise yakınındaki cami yapımının durdurulması kararını aldı. İsrailli diplomatik kaynaklar, güvenlik kabinesinin, İsrail'in en büyük Arap kenti olan Nasıra'daki tarihi Hz. Meryem'e Müjde Bazilikası'nın hemen yanındaki cami yapımının durdurulmasına karar verdiğini söyledi. Daha önceki hükümetler tarafından cami yapımına onay verilmesi, İsrail yönetimi ile Hıristiyan dünyası, özellikle Vatikan arasında sürtüşmeye yol açmıştı. Ortadoğu'daki en büyük Hıristiyan tapınağı olarak bilinen Hz. Meryem'e Müjde Bazilikası yakınındaki caminin inşasına birkaç hafta önce başlanmıştı.
ÖNCEKİ HABER

Ateşkes seferberliği

SONRAKİ HABER

Tahran diplomatik baskı altında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...