30 Ağustos 2011 10:37

Bu yıl sınırda da bayram yok

TÜRKİYE -Suriye arasında 2000 yılında başlatılan sınır ötesi bayramlaşma ziyaretleri, bu yıl Suriye’de yaşanan iç karışıklık nedeniyle yapılamayınca sınır kapıları boş kaldı.Hatay’ın Suriye’ye açılan Cilvegözü Sınır Kapısı, 2000 yılından bu yana ilk kez Ramazan Bayramı’nda boş kaldı. Karşılıklı

Bu yıl sınırda da bayram yok
Paylaş

Hatay’ın Suriye’ye açılan Cilvegözü Sınır Kapısı, 2000 yılından bu yana ilk kez Ramazan Bayramı’nda boş kaldı. Karşılıklı yapılan görüşmeler neticesinde her iki ülke vatandaşları, akrabaları ile bayramlaşmak amacıyla 48 saatlik bayram ziyaretlerine bu yıl gidemedi. Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan ötürü bu yıl ziyarete gidecek Türk vatandaşlarının can güvenliklerinin sağlanamayacağı gerekçesiyle sınır ötesi bayramlaşma iptal edilince Cilvegözü Sınır Kapısı boş kaldı.

SURİYELİLERİN DOLUP TAŞTIĞI ÇARŞI BOŞ KALDI

TIR kuyrukları ile zaman zaman sıkışmaların yaşandığı kapıda, her yıl Ramazan Bayramının ilk sabahında Suriye’den gelecek olan akrabalarını karşılamak üzere sınıra akın eden Hataylılar, bu yıl bu şansı yakalayamadı. Türkiye’ye getirdiği sevkıyatı tamamlayarak ülkesine dönmek için bekleyen Suriyeli araç sürücüsü Mohammed Sahar ve Abbas Almad, söylenenlerin aksine, Suriye’de olayların yatıştığını ve Suriyelilerin Ramazan Bayramı coşkusunu yaşadıklarını söyledi. Hatay’daki akrabalarını 48 saatlik yatılı izin ile ziyaret eden Suriyelilerin alışveriş yaptıkları Antakya çarşıları ise bu yıl can güvenliği nedeniyle yapılan iptal nedeniyle boş kaldı. Dükkânlar, her yılın aksine sabah saatlerinde gelecek misafirlerin alışveriş yapabilmesi amacıyla erken saatlerde kepenklerini açarken, bu yıl gerçekleşen iptal nedeniyle Suriye’den misafirler gelemeyince esnaf da kepenklerini açmadı. (HATAY)

ÖNCEKİ HABER

Ermeni Kilisesinden bayram yemeği

SONRAKİ HABER

Hakkımız size zehir zıkım olsun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...