06 Ocak 2002 22:00

Aksantaş işçileri kongreye hazırlanıyor

TEKSİF Sendikası Yavuzlar Şubesi'nin örgütlü olduğu işyerinde çalışan 1100 işçi, şubenin yeni yönetimini belirlemek üzere 9 Ocak'ta Genel Kurul'a katılacak delegeleri seçecek.

Paylaş
Aksantaş işçileri kongreye hazırlanıyorSinan AramanÖzelleştirme kapsamındaki Sümer Holding'e bağlı Aksantaş Tekstil Fabrikası'nda işçiler, delege seçimlerine hazırlanıyorlar. TEKSİF Sendikası Yavuzlar Şubesi'nin örgütlü olduğu işyerinde çalışan 1100 işçi, şubenin yeni yönetimini belirlemek üzere 9 Ocak Çarşamba günü sandık başına giderek önümüzdeki günlerde yapılan Genel Kurul'a katılacak delegeleri seçecek. Şube Başkanı Mustafa Işıl, Şube eski Başkanı Musa Uygun, Fahrettin Özcan, Ramazan Ekici ve Ali Kıbrıslı başkanlığında beş ayrı listenin başvuru yaptığı seçimler için daha sonra oluşturulan ittifaklarla liste sayısı üçe indi.Adaylardan Ali Kıbrıslı'nın Ramazan Ekici ile ortak liste oluşturma kararı aldığı belirtilirken, Fahrettin Özcan'ın seçimlerden çekildiği öğrenildi. İttifak ve çekilmelerden sonra seçimlerin Mustafa Işıl, Ramazan Ekici ve Musa Uysun'un listeleri arasında geçeceği dile getiriliyor. Ancak, fabrikada asil aday olarak gereken 70 delegeyi tamamlayan Musa Uygun'un çarşaf listenin yarışması bekleniyor.

Işıl kendisine güveniyorGelişmeleri gazetemize değerlendiren TEKSİF Yavuzlar Şube Başkanı Mustafa Işıl, işletmenin büyük sıkıntı içinde olduğunu söylüyor. Daha önce askeriyeye giyim malzemesi diktiklerini ancak artık oradan iş alamadıklarını ifade eden Işıl, özel sektöre karşı olmadıklarını belirtiyor. Sümer Holding'e bağlı işletmelerin geleceği konusunda önerileri olduğunu kaydeden Işıl sözlerini şöyle sürdürdü: "Sümer Holding işletmeleri hakkında genel merkezimizle birlikte oluşturduğumuz bir raporu hükümete sunacağız. Sümer Holding'e bağlı 11 fabrika ve toplam 5 bin dolayında işçi var. Bu işçilerin yaklaşık 2 bini emekliliği dolmuş durumda. Bizim önerimiz ya bu 11 fabrikanın modernize edilerek, rantabl hale getirilmesi ve yeni işçilerin alınması ya da emeklilliği henüz dolamayan 3 bin işçinin 11 fabrikanın 5 fabrika şeklinde birleştirilerek oralarda emekliliği dolana kadar istihdam edilmesi." Yönetimde olduğu 23 ay boyunca işçilerin evine ekmek götürmesi için elinden geleni yaptığını anlatan Işıl, "işçilerin genel eğilimi benim bu işi yapabildiğim yönünde" ifadeleriyle iddialı konuştu.

Uygun tekrar adayTEKSİF Yavuzlar Şubesi'nde daha önce başkanlık ve 14 yıl yöneticilik yapan Musa Uysun ise fabrikanın çalışıp çalışmayacağını şube yönetimine gelecek kişilere bağladı. "Bundan iki yıl önce yönetim kurulu arkadaşları ihanet edip istifa edince yeniden yönetim kuruluna aday olmadım" diyen Uygun, daha önce düşük ücret alan işçilerin kendi döneminde yüksek ücret alacak duruma geldiklerini ifade etti. Çok iyi sözleşmelere imza attıklarını ve kendisinden sonra üye sayısının düştüğünü iddia eden Uygun, sandıktan çıkacak sonuca saygı duyduklarını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Halk sağlığı bitiriliyor

SONRAKİ HABER

Akdeniz ambarında polis ablukası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...