30 Ağustos 2011 10:34

En çok onlar kutladı

RAMAZAN’ı ‘bayram tadında’ yaşayanlar çocuklar oldu. Şırnak’ın Cizre ilçesinde minikler bayram sevinçlerini ahşap salıncaklarda yaşadı.Cizre’de yıllardır devam eden gelenek günümüze kadar devam ediyor. Bayram sabahı, günün ilk ışıkları ile salıncaklara koşan minikler doyasıya eğleniyor. Bayram

En çok onlar kutladı
Paylaş

Cizre’de yıllardır devam eden gelenek günümüze kadar devam ediyor. Bayram sabahı, günün ilk ışıkları ile salıncaklara koşan minikler doyasıya eğleniyor. Bayramın ilk günlerini tahta ve odunlardan oluşan salıncaklarda geçiren minikler, yemeklerini de park alanında bulunan tezgahlarda yiyor. Bölgeye özgü ve yöresine ait olan tahta ve odunlardan oluşan salıncaklar, çocuklardan özellikle bayramlarda büyük ilgi görüyor. Dicle Nehri kenarında kurulan tahta salıncaklarda çocuklar, bayram harçlıklarını alıp salıncak bölgesine akın ediyorlar.

Salıncaklarda 50 kuruş ve 1 lira arasında değişen ücretlerle salıncaklarda eğlenen çocukların bindiği salıncak ve dönme dolapların tamamı insan gücü ile dönüyor. Türkiye’nin her yerinde çocuklar bayramda lunaparklardaki modern oyuncuklarda eğlenirken, Cizreli minikler ise, tahta ve odunlardan oluşan ve bölgede “Cıncilik” adı olarak bilinen salıncaklarda eğleniyor.

Tahta salıncaklara binen Derya Bülbül, “Biz, her bayram olduğunda buraya geliyoruz. Ailemizden bayram harçlıklarımızı alıp burada bulunan salıncaklarda doyasıya eğleniyoruz. Burada tahta ve odunlardan oluşan salıncaklara binip akşama kadar oynuyoruz. Günümüzün tamamını hemen hemen burada geçiriyoruz. Çok güzel bir yer. Ama biraz tehlikesi var. Çünkü tahta ve odunlarla yapılmış salıncaklardır. Ayrıca Cizre’de hiçbir oyun parkı yok. Bizim isteğimiz buralara bir oyun parkının yapılmasıdır” diye konuştu.

Her bayramda buraya geldiğini söyleyen Zerrin İnanç, “Biz bayramda buraya gelip eğleniyoruz. Salıncaklara biniyoruz. Çok güzel. Çok güzel eğleniyoruz. Çok mutluyuz. Herkes bu salıncaklara binsin ve burayı tüm çocuklara öneriyorum, gelip burada oynasın” şeklinde konuştu. (ŞIRNAK)

ÖNCEKİ HABER

Şeker zehir olmasın

SONRAKİ HABER

Ermeni Kilisesinden bayram yemeği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...