05 Ocak 2002 22:00

32 Afgan katledildi

Afganistan'a yönelik Amerikan bombardımanı, can almaya devam ediyor. Son olarak ülkenin doğusundaki bir köy, haritadan silindi.

Paylaş
32 Afgan katledildiAfganistan'a yönelik Amerikan bombardımanı, can almaya devam ediyor. Son olarak ülkenin doğusundaki bir köy, haritadan silindi. Saldırıdan sağ kurtulan tanıklar, 32 köylünün öldürüldüğünü belirttiler.Merkezi Pakistan'da bulunan AIP'nin haberine göre, Afgan kabile reisleri, bombardımanın durdurulması için Kost şehrine giderek yetkililerle görüştüler. Tani kabilesinin şefi Gazi Navaz Tani, "Bombardıman çok şiddetli. Çok insan öldü. ABD saldırıları durdurmalı. Bu bölgede sadece siviller var" diye konuştu. Pentagon yetkilileri ise, tanıkların ifadelerine rağmen, saldırdıkları köyün "El Kaide kampı" olduğunu iddia ettiler.Geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen bombardımanda da, Kabil'in güneyindeki Niyazi Kale köyünde 52 köylü katledilmişti.

ABD askeri öldüÖte yandan, Amerikan işgal birlikleri, önceki gün Afganistan'da bir kayıp daha verdi. Ülkenin doğusunda meydana gelen çatışmada, bir Özel Kuvvetler askerinin öldüğü belirtildi.Kost ve Gardez yakınlarında istihbarat toplayan Amerikalı gruba yönelik silahlı saldırıda, bir CIA ajanının da ağır yaralandığı kaydedildi.Böylelikle, 7 Ekim'de başlayan Afganistan saldırısının başlangıcından bu yana, ABD'nin resmi kayıp sayısı 11'e yükseldi.
ÖNCEKİ HABER

Hindistan'da banka grevi

SONRAKİ HABER

Yabancılar için seferberlik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...