04 Ocak 2002 22:00

Aktif'e örnek destek

Adana, Mersin ve Antakya ambarlarında çalışan TÜMTİS üyesi işçiler, her ay bir günlük yevmiyesilerini direnişte olan Aktif Dağıtım işçilerine gönderecekler.

Paylaş
Aktif'e örnek destekSinan AramanSendika hakkı için yaklaşık beş aydır direnen Aktif Dağıtım işçilerine Adana'dan destek geldi. Ama bu destek ne yazılı bir açıklama, ne de sıradan bir ziyaret. TÜMTİS'in örgütlü olduğu Adana, Mersin ve Antakya ambarlarında çalışan işçiler herkese örnek olabilecek bir davranış gösterdiler. İşçiler, ücretlerinden bir günlük yevmiyeyi dayanışma amacıyla Aktif Dağıtım işçilerine gönderme kararı aldılar. Ambar işçileri, "5 ay değilde 5 yıl sürsede biz bu direnişin yanındayız" diyerek sınıf dayanışmasının önemine dikkat çektiler.Aktif işçileriyle dayanışma kararını nasıl aldıklarını gazetemize anlatan Adana Taşımacılık İşyeri Baştemsilcisi Ömer Özdemir, "Patronlar işçinin hakkını yiyerek kar ediyor. İstiyorlarki işçi maliyetleri düşük olsun. Bize dayatılan bu koşulları kabul etmeyeceğiz. Bunun için direnen Aktif dağıtım işçilerinin de yanındayız" dedi. Aktif Dağıtım işçilerinin kazanımı tüm işçilerin kazanımı olacağına vurgu yapan Adana Taşımacılık işçisi Nezir Akdoğan ise bütün işçilerin çıkarlarının ortak olduğunu söylüyor. Bunun içinde Aktif işçilerinin en büyük destekçisi olacaklarını anlatan Akdoğan, Adana'da 20 civarında Aktif Dağıtım işçisi olduğunu ve bunların sendikaya üye olmaları için çalışma yapacaklarını sözlerine ekliyor.

Sendikalı olmanın önemiÖrgütlü ve sendikalı işçi olmanın önemine dikkat çeken Adana Taşımacılık işçisi Mustafa Doğan, "Sendikalaşmadan önce çalışma saatlerimiz belli değildi. İkramiyemiz yoktu. Sade bir maaşla ev geçindirmeye çalışıyorduk. Sendilaştıktan sonra birçok kazanımımımz oldu. İşçiler olarak dayanışmamız gelişti. Aile olarak ziyaretlere başladık. Birliktelik ve dayanışma sendikal mücadele sonucunda gelişti" diyor. Doğan bu bilinçle Aktif işçilerinin yanında olduklarını belirtiyor.Altı yıldır Adana Taşımacılık'ta çalışan Mehmet Uyanık'ta sendikalı olmanın faydalarından bahsediyor: "Sendikalı olduktan sonra tüm sosyal haklarımı elde ettim diğer işçi arkadaşlar gibi."Aktif Dağıtım işçilerine seslenmek istediğini söylüyor Mehmet Uyanık ve hemen ekliyor; "5 ay değil 5 yılda sürse biz bu direnişi destekliyoruz."
ÖNCEKİ HABER

Arjantin somut ve öğretici bir örnek

SONRAKİ HABER

Dirençli verem tehdidi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...