03 Ocak 2002 22:00

Halkla alay ediyor

Krizin yükü omuzlarına yüklenen milyonlar açlıkla yüz yüze, insanlar donarak ölüyor. Ama, Bahçeli, "terör" sözlerini ağzından düşürmeyerek ve "2002'de ekonomik büyüme hızlanacak" diyerek halkla alay ediyor.

Paylaş
Halkla alay ediyorMHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, 11 Eylül saldırısıyla tüm dünyada revaçta olan "terör" ve "terörle mücadele" sözlerini ağzından düşürmeyerek ve "2002'de ekonomik büyüme hızlanacak" diyerek; milyonların açlıkla yüz yüze geldiği, sokaklarında soğuktan donularak ölünen bir ülkede halkla alay etti. Üye olmak için can attığı AB'yi yeni hasım olarak gören Bahçeli, "Avrupa Birliği yönetimi, özellikle Laeken Zirvesi'nde de vurguladığı gibi üyeliğine yaklaştığını ifade ettiği Türkiye'nin dirliğini ve demokrasisini tehdit eden terör örgütleriyle etkin mücadele kararlılığını biran önce ortaya koymalıdır" diye konuştu.Bahçeli, partisinin Meclis Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, 2001 yılına damgasını vuran en önemli gelişmenin ABD'ye yönelik 11 Eylül saldırısı ve onun arkasından yaşanan Afganistan müdahalesi olduğunu söyledi. ABD'ye yapılan saldırı sonrasında başlayan tartışma ve gelişmelerin, mevcut küresel düzen ve sürecin çeşitli açılardan da sorgulanmasını beraberinde getirdiğini ifade eden Bahçeli, bunlar arasında terörizm ve terör örgütleriyle mücadele konusunun ön plana çıktığını belirtti.

Tek derdi terör listesiDevlet Bahçeli, terörizmle uluslararası mücadelede bugün gelinen noktanın, 11 Eylül öncesinden ileri bir nokta olduğunu ifade etti. Ancak bunun yeterli olmadığını söyleyen Bahçeli, özellikle AB yönetimlerinin insan hakları ile "terörist faaliyetlere elverişli zemin hazırlamayı" birbirine karıştıran politikalar güttüğünü kaydetti.Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: "Son zamanlarda terörizme bakış açılarında gözlenen iyileşme belirtilerini yeterli ve gerçekçi bulmak imkânsızdır. Daha hâlâ, ülkemizin başına musallat olan cani örgütleri terör listelerine almadıkları gibi terörizme karşı etkin bir mücadele yürütüldüğünü söylemek de çok zordur. AB yönetimi bu açıdan kendi iç çelişkilerini ve çifte standartlı yaklaşımlarını aşmakta sıkıntı çekmeye devam etmektedir. Birlik yönetimi, özellikle Laeken Zirvesi'nde de vurguladığı gibi üyeliğine yaklaştığını ifade ettiği Türkiye'nin dirliğini ve demokrasisini tehdit eden terör örgütleriyle etkin mücadele kararlılığını biran önce ortaya koymalıdır."

Yine masalDevlet Bahçeli, Türkiye'nin 2002 yılının ilk yarısında yaralarını sarmaya devam ederken, yılın ikinci yarısında ekonomik büyümenin hız kazanacağını iddia ederek, "Yine inanıyoruz ki, çeşitli çıkar hesaplarıyla bu süreci baltalamak isteyenler bu kez amaçlarına ulaşamayacaktır" dedi.2000 yılının başında uygulamaya konulan ekonomik istikrar programı, ilk 6 ayın sonunda oldukça iyi sonuçlar vermeye başladığını öne süren Bahçeli, 2002'deki temel parolanın ümit, dayanışma ve üretim olması gerektiğini ifade etti.
ÖNCEKİ HABER

Nâzım İsviçre'de anıldı

SONRAKİ HABER

Meclis'in IMF maratonu başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...