03 Ocak 2002 22:00

Bumin'den Kanadoğlu'na sert yanıt

Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği yazıyla ilgili olarak, sert açıklamalar yaptı.

Paylaş
Bumin'den Kanadoğlu'na sert yanıtAnayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'nun Anayasa Mahkemesi'ne gönderdiği yazıyla ilgili olarak, "Davaların geciktirildiğinin ileri sürülmesi, Başsavcılık makamının sorumluluğu ve ağırlığı ile bağdaştırılamamaktadır" dedi. Bumin, Kanadoğlu'nun yazısında Anayasa Mahkemesi'nin, HADEP'in kapatılması davası ile AK Parti ile ilgili başvurularının karara bağlanmasının Anayasal ilkeler göz ardı edilerek geciktirildiğini ileri sürdüğünü belirtti. Anayasa'nın 6. Maddesi'ne göre, "Hiç kimse veya organın kaynağını Anayasa'dan almayan yetkiyi kullanamayacağına" işaret eden Bumin, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın Anayasa Mahkemesi'ni uyarma gibi bir görevinin bulunmadığını söyledi.

'Başka bir amacı var'Bu konunun basın önünde tartışılmaması gerektiğini belirten Bumin, "Cumhuriyet Başsavcısı'nın işlerin hızlandırılması dışında bir amaçla davrandığını düşündürmektedir" dedi. HADEP Davası'nda, DGM'lerdeki davaların delil olarak gösterildiğini belirten Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, "Bu durum göz ardı edilerek davaların geciktirildiğinin ileri sürülmesi, Başsavcılık makamının sorumluluğu ve ağırlığı ile bağdaştırılamamaktadır" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Organize doğalgaz soygunu

SONRAKİ HABER

YÖK yasası görüşüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...