30 Ağustos 2011 11:30

TSK’dan sınır ötesi kara harekatı sinyali

GENELKURMAY Başkanlığı’ndan yapılan basın açıklamasında, 17-22 Ağustos arasındaki harekatın ardından 25-28 Ağustos’ta da Kuzey Irak’taki PKK’nin Zap ve Gara’deki kamplarına ikinci bir hava operasyonunun düzenlendiği belirtildi. Açıklamada bir kara operasyonunun sinyali verildi.Açıklamada, “Türk Hava Kuvvetl

TSK’dan sınır ötesi kara harekatı sinyali
Paylaş

Açıklamada, “Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 25-28 Ağustos 2011 tarihlerinde Zap ve Gara bölgelerinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefler 21 sorti ile etkili olarak vurulmuştur. 25-28 Ağustos 2011 arasında icra edilen hava harekâtı ile koordineli olarak ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 38 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır. Devam eden hasar ve zayiat tespiti kapsamında, çeşitli kaynaklardan elde edilen ilave bilgilerden, 17-22 Ağustos 2011 tarihlerindeki harekâtta 90-100 olarak bildirilen etkisiz hale getirilen terörist sayısının, 145-160 olduğu, yaralı terörist sayısının ise 100’den fazla olduğu öğrenilmiştir” denildi. Açıklamada, Kuzey Irak’a yönelik bir kara harekâtının düzenlenebileceğinin de sinyali verilerek, “Terör örgütünün faaliyetleri Irak’ın kuzeyi ve yurtiçinde yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına kararlılıkla devam edilecektir” ifadesi kullanıldı. (HABER MERKEZİ)


REUTERS: 1300 TÜRK ASKERİ SINIRI GEÇTİ

ULUSLARARASI haber ajansı Reuters geçtiği bir haberde, Iraklı kaynaklara dayanarak, Türkiye’nin Federal Kürdistan Bölgesi’nde 1300 askerinin konuşlu olduğunu duyurdu. Haberde bu askerlerin, sınıra 40 kilometre uzaklıktaki Bamarne’nin de aralarında bulunduğu bazı kasabalarda konuşlu olduğu belirtildi. Bu ‘ileri karakollar’ patlamalara karşı dayanıklı duvarlarla çevrili ve içlerinde tanklar, kamyonlar ve zırhlı araçlar bulunuyor. Ajansa konuşan Abdullah Ganju isimli bir yerel yönetici, “Bu birliklerin burada bulunup bulunmayacağını kimse bana sormadı. Bu benim evimde misafir olarak kalıp, bir yandan da benden nefret ederek bana saldırmanıza benziyor” dedi.


GENELKURMAY BAŞKANI BAYRAMDA DA ‘SAVAŞ’ DEDİ

BÖLGE illerinde yaşanan çatışmalardan dolayı Ramazan Bayramı kutlamaları yapılmazken, devletin zirvesinin bayram mesajlarında ise ‘operasyonlara devam’ denildi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 30 Ağustos ve Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Bölücü terör örgütü ve yandaşlarına karşı her türlü mücadele sürüyor ve sürdürülecek” dedi.

Özel, TSK’ya hitaben yayınladığı mesajında ‘vatan, bayrak ve ordu’ vurgusu yaparak, Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik operasyonların süreceği mesajını verdi. Özel, “Bütünlüğümüzün önündeki en büyük tehdit olan bölücü terör örgütüne ve yandaşlarına karşı her türlü mücadele aralıksız sürdürülmektedir, sürecektir” dedi. Özel, mesajında son süreçte yaşanan çatışmalarda çok sayıda askerin yaşamını yitirmesini ‘münferit olay’ olarak niteleyerek, “Son dönemde, terörle mücadelede yaşanan birkaç acı münferit olay karşısında Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü sorgulamak isteyenler, onun üstün niteliklerini gölgeleyemez, moral ve disiplin değerlerini aşındıramaz” dedi. (ANKARA)


BOMBARDIMAN SÜRDÜ

TSK’nın Federal Kürdistan Bölgesine yönelik saldırısı bayramın ilk gününde de devam etti. 29 ve 30 Ağustos tarihlerinde Haftanin’in birçok bölgesinin havan ve obüslerle bombalandı. Edinilen bilgilere göre 30 Ağustos’ta gece 00.00-01.00 saatleri arasında 29 Ağustos’ta ise 06.00-11.00 saatleri arasında Haftanin’in bir çok bölgelesi bombalandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın yanıtlayamadığı sorular

SONRAKİ HABER

Vadim o kadar yeşildi ki…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...