30 Ağustos 2011 10:15

Karargâh’ta bir ilk

Genelkurmay Karargahı’nda başlayan "30 Ağustos Zafer Bayramı" kutlamalarında bir ilk yaşandı. Cumhurbaşkanı Gül ‘Başkomutan’ sıfatıyla ilk kez tek başına tebrikleri kabul etti.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" dolayısıyla Genelkurmay Karargahı’nda

Karargâh’ta bir ilk
Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü" dolayısıyla Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törende tebrikleri tek başına kabul ederek, ‘Başkomutan’ sıfatıyla kutlamaları kabul eden ilk cumhurbaşkanı oldu. Daha önce 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrik töreni ev sahipliğini Genelkurmay Başkanı yapıyordu. Genelkurmay Başkanı’nın yanında ise kuvvet komutanları yer alıyordu.

KUTLAMALARIN İLK ADRESİ ANITKABİR’Dİ

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören Anıtkabir’de düzenlendi. Anıtkabir’deki tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Nejdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu ile Ankara Garnizonu’nda bulunan general ve amiraller katıldı.

Saat 08.45’de Orgeneral Özel başkanlığındaki heyet aslanlı yoldan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu bölüme geldi. Mozoleye Orgeneral Özel’in çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra TSK’nın yeni komuta kademesi hatıra fotoğrafı çektirdi. Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Genelkurmay Başkanı Özel, burada Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Genelkurmay Başkanı Özel daha sonra Genelkurmay Karargahı’na geçti.

‘EV SAHİBİ’ DEĞİŞTİ

Genelkurmay Karargahı’nda ise bu kez farklı bir tablo vardı. Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Genelkurmay Karargahı’nda düzenlenen törende tebrikleri tek başına kabul ederek, ‘Başkomutan’ sıfatıyla kutlamaları kabul eden ilk cumhurbaşkanı oldu. Gül’ü, Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu’ndaki törende, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konfederasyon, sendika ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, orgeneraller, oramiraller ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin diğer mensupları, bürokratlar ve yabancı askeri ataşeler ile diğer bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri tebrik etti. Şeref Salonu’nda, önceki yıllarda düzenlenen tebrik törenlerinde Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları kutlamaları kabul ediyordu.

Gül, ilk kez gerçekleşen uygulamaya ilişkin olarak, “Bu 30 Ağustos’ta başkomutan olarak bütün kutlamaları ben kabul edeceğim. Bu, Genelkurmay Başkanımızın teklifidir. Düşünce onlardan geldi. Genelkurmay Başkanımız,Başbakanımız MGK’dan önce yaptığımız konuşmada Genelkurmay Başkanı’nın getirdiği bir düşünceydi. Biz de çok doğru bulduk. Uygulama bundan sonra böyle olacaktır. Geçen Askeri Şura’da da, Milli Güvenlik Kurulu’nda da yeni uygulamaları herkes takip etti. Silahlı Kuvvetlerimiz de komutanlarımız da bundan çok memnundur. Bunlar hep olması gereken şeyler. Her şeyin bir zamanı var demek ki” demişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Libya-Cezayir arasında gerilim hattı

SONRAKİ HABER

Erdoğan’ın yanıtlayamadığı sorular

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...