01 Ocak 2002 22:00

Arjantin'de siyasetçi sokağa çıkamıyor

Arjantin'de, yaptıkları yolsuzluklarla ülkenin içine düştüğü ekonomik krize yol açmakla suçlanan siyasetçiler sokağa çıkamaz hale geldi.

Paylaş
Arjantin'de siyasetçi sokağa çıkamıyorArjantin'de, yaptıkları yolsuzluklarla ülkenin içine düştüğü ekonomik krize yol açmakla suçlanan siyasetçiler sokağa çıkamaz hale geldi. Halkın kızgınlığının taşma noktasına geldiği ve siyasetçilerin görüldükleri yerde tükürük, hakaret ve yumurta yağmuruna tutulduğu gözleniyor. Ülkedeki bu atmosfere rağmen, ailesiyle birlikte bir pastanede kahve içmeye cesaret eden adı açıklanmayan eski bir bakan, bir anda çevre esnafının tükürüklerine boğuldu. Eski bakanın pastaneyi peşine takılan elli kişilik bir kalabalığın yakın takibi altında, özel korumaların yardımıyla aceleyle terk ettiği görüldü.Başkent Buenos'un en gözde restoranlarından biri de bundan böyle içeri siyasetçi sokmama kararı verdi.Arjantin'de siyasi parti toplantıları da riskli bir etkinlik haline geldi. Siyasi toplantıların yapıldığı binaların önünde toplanan kızgın kalabalıklar tencere ve tava çalarak siyasetçilere karşı duygularını dile getiriyor.

Öfke dinmiyorSokaklardaki protestoculara evlerinin balkonlarına ve pencerelerine çıkarak tencerelerini tangırdatan orta sınıftan vatandaşların da destek verdiği gözleniyor.Radyo sunucuları siyasetçiler hakkında sansürsüz ve "sokak diliyle" yorumlar yapıyor, programlarına katılan siyasetçilerin yüzüne karşı ağızlarına geleni söylüyor.Halktaki yaygın hoşnutsuzluğa dikkat çeken gözlemciler, Arjantin'in yozlaşmış ve itibarsız dar profesyonel siyasetçi kadrolarının iktidarı tekeline almasına dayanan mevcut siyasi yapısının artık devam edemeyeceği tahmininde bulunuyor. Arjantin halkının güvenini kaybeden tek kurum siyaset değil.
ÖNCEKİ HABER

Hokkabazlar korosu

SONRAKİ HABER

Parsat'ta görüşmeler sertleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...