30 Aralık 2001 22:00

Kriz umutları yok etti

2001 yılında art arda patlak veren ekonomik krizler vatandaşların gelecek umutlarını da yok etti. Yeni yıldan bir şey beklemeyen vatandaşlar, ekonomik tablonun bu hükümetle düzelmeyeceği kanaatindeler.

Paylaş
Kriz umutları yok ettiVural NasuhbeyoğluEkonomik krizlerin ardından yaşam koşullarının daha da zorlaşması vatandaşın yaşam koşulunu zorlaştırdı. Vatandaşlar, 2002 yılından hiçbir şey beklemiyorlar. Toptancılık yapan Mustafa Akçin, aylık alışveriş yapan müşterilerinin, ekonomik krizlerden sonra günlük ihtiyaçlarını karşılamakta bile zorlandıklarını belirtiyor. Yapılan zamlar nedeniyle eksilen mallarının yerine mal alamadığını kaydeden Akçin, maddi imkânsızlıklardan dolayı vatandaşların temel besin maddelerini almakta bile zorlandıklarına dikkat çekiyor. Toptancılık dışında kayısı üretimi de yapan Akçin, kayısıdan da eskisi kadar para kazanamadıklarını ifade ediyor. Kayısı üreticisinin tüccarlar nedeniyle hak ettikleri parayı kazanamadıklarının altını çizen Akçin, yetkililerin yaşanan bu soruna çözüm bulması gerektiğini vurguladı.

İyisi gelmez, yenisi gelirEl arabasıyla yük taşıyan Ali Osman Aslan, çocuk yaşta çalışmaya başlamasına rağmen kirada oturuyor ve hiçbir sosyal güvencesi yok. Günde 1-2 milyon lira kazandığını belirten Aslan, "Yeni yıldan hiçbir beklentim yok. Bu hükümet değişse bile emekçiler için hiçbir şey değişmeyecektir" diyor. 1955 yılından beri esnaflık yapan Mehmet Tanış, ihtilaller ve savaşlar gördüğünü, fakat yine de ekonomik açıdan bu yıl kadar kötü bir yıl geçirmediğini ifade ediyor. Ekonominin sürekli kötüye gittiğini dile getiren Tanış, "Halk Bankası'ndan aldığım 2.5 milyar liralık krediyi hâlâ ödeyemedim. Bu hükümetle ekonomimiz düzelmez. Bu kadar sorundan sonra yeni yıldan ne bekleyebiliriz ki" diyor. İşsiz Mehmet Akşit, ailece zor durumda olduklarını kaydediyor. Yaşanan ekonomik krizler sonrasında yaşamanın daha da zorlaştığına dikkat çeken Akşit de, yeni yıldan hiçbir şey beklemediğini belirtiyor.
ÖNCEKİ HABER

Mesaj değil tersname!

SONRAKİ HABER

Irak 'ibret için' vurulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...