28 Aralık 2001 22:00

Yolları IMF mi açacak?

IMF tarafından tasfiyesi istenen Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan işçiler tepkili. Sınırlı şartlar altında çalıştıklarını dile getiren işçiler, kendilerine yönelik eleştirileri haksız ve insafsız olarak değerlendirler.

Paylaş
Yolları IMF mi açacak?İnan ÜstünIMF tarafından kapatılması istenen Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ülkeyi etkisi altına alan kar yağışı ve yolların kapanmasıyla bir kez daha gündeme geldi. Son derece sınırlı imkânlarla da olsa yolların kapanmasına karşı ilk müdahaleyi yapan Köy Hizmetleri işçileri, yılın büyük bir bölümünü kar altında geçiren Türkiye'de "yolları IMF mi açacak?" diye sordular. Son günlerde ülkeyi etkisi alan kar yağışı ve yolların kapanması ile birlikte Köy Hizmetleri'nin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Yol-İş Adana 1 No'lu Şube Başkanı Ramazan Ağar, bu kurumun kapatılması yönünde yapılan eleştirilerin haksız ve insafsız olduğunu söyledi. Köy Hizmetleri'nin kapatılması durumunda yolların açılması gibi hizmetin ihale ile özel sektörü verileceğini kaydeden Ağar, tek amaçları kâr olan özel sektörün kış koşullarında çalışmayacağına dikkat çekti.

Özelleştirmeyle olmazKöy Hizmetleri'nde çalışan işçiler üzerinden siyasi rant sağlanmak istendiğini anlatan İşyeri Baştemsilcisi Erol Sarnıç ise yapılmak istenenin Köy Hizmetleri gibi kurumları İl Özel İdareleri'ne bağlayarak İl Genel Meclisi üyelerinin oyuncağı haline getirmek olduğunu belirtti."Bu mecliste kim güçlü ise onun tarafından her anlamda siyasi rant aracı olarak kullanılmak istenecektir" diyen Sarnıç, hava şartlarının bozulması ile hatırlanmak istenmediklerini dile getirdi.Köy Hizmetleri'nin tasfiyesi durumunda başta köylüler olmak bütün yerleşim birimlerinin bundan zarar göreceğini belirten Yusuf Önal adlı işçi, Köy Hizmetleri'nin küçümsendiğini ve yapılanların özel sektör tarafından da yapılabileceğinin iddia edildiğini söyledi. Önal, böyle kapsamlı ve çok yönlü bir hizmetin özel sektör tarafından verilemeyeceğini, özelleştirmelerin sonuçlarının ortada olduğunu kaydetti. Kendilerine zorunlu emeklilik dayatıldığını ifade eden Faruk Özuğur ise bunu kabul etmeyeceklerini dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

Çay, Bahçeli'yi topa tuttu

SONRAKİ HABER

Yollar dayanılacak gibi değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa