26 Aralık 2001 22:00

Kıraç'ta bir uyduruk köprü!

Kıraç'ta ortasında yarık oluşan yolda, her yağışta su birikintisi oluşuyor. Halkın köprü talebine künkleri bitiştirerek yanıt veren Belediye Başkanlığı'na Kıraç'lılar ateş püskürüyor.

Paylaş
Kıraç'ta bir uyduruk köprü!Ziya ÖzışıkKıraç her yağmurdan sonra altyapı sorunları ile karşılaşıyor. Önceki gün başlayan yağmur yine Kıraç'ta yaşamı felç etti. Sadece 4 saat içinde asfaltlanmamış yolları, hızlı bir şekilde akan dere halini alan mahallede belediye binasına 200 metre uzaklıktaki işlek yol ortadan yarılmış durumda.Belediyenin önlem adıyla yaptırdığı 4-5 künkün yolları birleştirmesiyle yapılan köprü (!) her yağmurda olduğu gibi son yağmurda da yıkıldı. İlkokul öğrencilerinin okullarına gitmek için geçmek zorunda olduğu yarıktan, büyükler bile zor geçiyor. Bu da mahallelinin çocukları için tedirgin olmasına neden oluyor.

Belediyenin yanındaBelediye binasına uzaklığı 200 metre olmasına rağmen mahallenin işlek yollarından biri ortadan ikiye ayrılmış durumda. Belediye'nin çözümü ise yolu ikiye ayıran yarığın üzerine milyarlarca lira harcayarak 4-5 tane künk tutuşturmak. Fakat bu köprü (!) her yağmurda yıkılıyor. Kıraç İlköğretim Okulu'na gitmek için bu yolu kullanmak zorunda olan öğrenciler ise her yağmur sonrası hayati tehlikeyle karşı karşıya.Okula ya da eve geç kalan çocukların başına bir şey gelip gelmediği kontrol etmek için aileler hemen bu köprünün başına geliyor. Bu mahallede oturanlara belediyenin çalışmalarını sorduğumuzda hepsi hep bir ağızdan "Kıraç'ta belediye falan yok" diyorlar. Tahsin Ekiz adlı mahalle sakini köprünün her defasında yıkılmasını eleştirerek, "Ben büyük olarak buradan geçmekte zorluk çekiyorum, çocuklar nasıl geçecek?" diye soruyor. Buradan arabaların da geçemediğini hatırlatan Ekiz, hastaları olduğu zaman nasıl hastaneye yetiştireceklerini kara kara düşündüklerine dikkat çekiyor. Ekiz, Yalnızoğlu'nu hemen 200 metre uzağındaki rezilliği görmeye davet ediyor; "İki seçimdir burada ama hiçbir icraat yok. Gelsin görsün şu dereyi de köprüyü de. Bir belediye bunun altından kalkamıyorsa vatandaş ne yapacak. Her türlü zoruluğu çekiyoruz."

Belediye dereden belliMustafa Odabaşı'nı ise köprünün önünde mahsur kalmış bir şekilde karşı tarafa geçmeye çalışırken bulduk. Evinin karşı tarafta olduğunu ifade eden Odabaşı, "dere"nin daha az aktığı bir taraftan dolaşarak karşıya geçebileceğini söylüyor. Odabaşı "Belediyenin olup olmadığını şuradaki dereden görüyorsunuz" diyor.Belediyenin hemen arkasında bulunan evinin su bastığını ifade eden Celal Demirkol ise, belediyeden çocukları taşımak için römork istediğini ve masrafları kendisinin karşılayamaya hazır olmasına rağmen bu isteğinin karşılanmamasından şikayet ediyor. Demirkol sözlerini şöyle tamamlıyor: "Üç gün boyunca gittim, biz halledeceğiz dediler. Ama hep yalan çıktı!"
ÖNCEKİ HABER

İş güvencesi yasalaşsın

SONRAKİ HABER

Parasıyla değil mi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa