26 Aralık 2001 22:00

'Terörizmle mücadele' telaşı

ABD'nin Afganistan'dan sonra müdahale edeceği ülkeler listelerinde sık sık adı geçen Yemen, "terörizmle mücadele ettiğini" kanıtlayarak olası bir Amerikan saldırısını engellemek telaşında.

Paylaş
'Terörizmle mücadele' telaşıABD'nin Afganistan'dan sonra müdahale edeceği ülkeler listelerinde sık sık adı geçen Yemen, "terörizmle mücadele ettiğini" kanıtlayarak olası bir Amerikan saldırısını engellemek telaşında. Yemen'de, asker ve polis teşkilatından özel birliklerin, Usame Bin Ladin'in örgütü El Kaide üyeleri olduğundan şüphelenilen kişilerin saklandığı sanılan yerlere yönelik düzenlediği operasyonun sürdüğü ve 24'ü asker toplam 30 kişinin öldüğü bildirildi. Hastane kaynakları, 18 Aralık'tan bu yana El Kaide üyelerinin bulunduğu sanılan yerlere, özel birliklerin düzenlediği operasyonda ölenlerin sayısının 30'a yükseldiğini, çatışmalarda 20 kadar polis ve askerin de yaralandığını belirttiler. Hükümet kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Sanaa kentinin kuzeydoğusunda El Kaide üyesi olduğu söylenen militanlara karşı operasyonlar da devam ediyor.

ABD izin istediBu arada, Batılı bir diplomat ile Yemenli yetkililerin açıklamalarına göre, ABD, silahlı kabile üyelerine karşı düzenlenen operasyona, Amerikalı denizcilerin de katılmasına izin verilmesi talebinde bulundu. Kimliği açıklanmayan Batılı bir diplomat, ABD'nin ayrıca, Yemen'de, CIA ve diğer teşkilatlardan yetkililerin de koordinasyon için katılabileceği ortak görev gücü kurulması önerisinde bulunduğunu söyledi. Yemenli yetkililer, ABD'den, Amerikalı denizcilerin de operasyonlara katılma talebi geldiğini doğrulayarak, hükümetin bu talebi değerlendirdiğini bildirdi. Saba ajansı da, Yemen Devlet Başkanı Abdullah Salih'in ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell'dan ikili ilişkiler konusunda mesaj aldığını duyurdu.
ÖNCEKİ HABER

Ramallah'ta bir sabah

SONRAKİ HABER

Asgari ücret azami rezalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...