30 Ağustos 2011 09:46

Diyarbakır’da çocukların ‘savaş’ oyunu

DİYARBAKIR’da sokak aralarındaki küçük bakkallardan satın aldıkları maytapları patlatan ve oyuncak silahlarla birbirlerini kovalayan çocuklar adeta bölgede yaşanan şiddete ayna tutuyor.Çatışmalı ortamın içinde büyüyen ve panzerlerle kovalamaca oynayan Diyarbakırlı çocuklar bayramda aldıkları harçlıkla

Diyarbakır’da çocukların ‘savaş’ oyunu
Paylaş

Çatışmalı ortamın içinde büyüyen ve panzerlerle kovalamaca oynayan Diyarbakırlı çocuklar bayramda aldıkları harçlıkları oyuncak silahlara ve maytaplara veriyor. Mahalle aralarındaki küçük bakkallardan satın aldıkları maytapları patlatan ve oyuncak silahlarla birbirlerini kovalayan çocuklar adeta bölgede yaşanan şiddete ayna tutuyor.

Silahlarıyla objektiflere poz veren ve sloganlar attan çocuklar, torpil ve maytaplarıyla sokak aralarını duman altında bırakıyor. Geçmiş bayramlarda sürekli bisiklet kiralandığını ve çocukların bisikletlerle oyunlar oynadığını dile getiren bisiklet kiralayıcısı Ramazan Bahçecioğulları, çocuklar için “Sürekli sokak aralarında savaş görüyorlar ve televizyonda da savaş manzaralarıyla büyüyorlar. Bu yüzden artık gelip bisikletlere binip kovalamaca oynamıyorlar. Gidip oyuncak denilen ama göze gelirse kör edecek düzeyde silahlar alıyorlar” diyerek, yaşanan duruma dikkat çekiyor. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Bodrum’da ‘Savaşa son barış istiyorum’ kampanyası

SONRAKİ HABER

Kentsel dönüşümde seferberlik ilanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...