25 Aralık 2001 22:00

ANAP'tan Köy Hizmetleri savunması

Köy Hizmetleri'nin kapatılmasını isteyeh ANAP, bu kurumun varlığının zorunlu olduğunu ağır kış şartlarının ortaya koyması üzerine savunmaya geçti. ANAP'lı Altınkaya, Köy Hizmetleri'nin karar organlarının değiştirilmesini istediklerini söyledi.

Paylaş
ANAP'tan Köy Hizmetleri savunmasıYoğun kar yağışıyla birlikte, yatırımsızlığa ve olanaksızlıklarına rağmen gerekli bir kurum olduğunu kanıtlayan Köy Hizmetleri'nin tasfiyesini savunan ANAP, kendisini bu kurumun tasfiyesini savunmadıklarını yönetim şeklinin değiştirilmesini istediklerini belirterek savundu. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Altınkaya, ANAP'ın Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün kapatılmasını değil, karar organlarının ve yerlerinin değiştirilmesini istediğini söyledi.Altınkaya, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, partisi tarafından hazırlanan yeniden yapılanma programının kamuoyu ile paylaşıldığını ve destek bulduğunu öne sürdü. Seçim bölgelerinin daraltılması, tercihli seçim sisteminin getirilmesi gerektiğini ifade eden Altınkaya, "1991 seçimleri hatırlanarak bu konuda hakkımızın teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.Son 10 yıllık dönemde uygulanan yanlış politikalarla ekonominin sıkıntı içine girdiğini belirten Altınkaya, bu sıkıntının giderilmesinin "süreklilik" gerektirdiğini, bunun da 57. hükümet tarafından gerçekleştirildiğini iddia etti.2001'in Ekim ve Kasım aylarında "umutların yeniden yeşerdiğini, morallerin düzeldiğini ve insanların geleceğe umutla baktığını" öne süren ANAP Genel Başkan Yardımcısı, Türkiye'nin ihracat ve turizm alanlarına gösterdiği ilgiyi dış taahhüt alanına da göstermesini istedi. Altınkaya, bu sektördeki sıkıntıların giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Köy Hizmetleri tartışması"Köy hizmetleri olmasaydı kış koşullarından kapanan yollar açılamayacaktı' gibi haberlerin gündeme geldiğini ifade eden Altınkaya, ANAP'ın Köy Hizmetleri'nin kapatılmasını değil, karar organlarının ve karar yerlerinin değiştirilmesini istediğini söyledi. Altınkaya, "Niyet, köyleri hizmetsiz bırakmak değil, köy hizmetlerinin daha verimli çalışmasını sağlamaktır. Bu kurumun yerinden yönetilmesi ihtiyaç haline gelmiştir. Kimsenin işine göz koymuyoruz. Herkes işinin başında kalacaktır. Ancak söylediklerimiz maksatlı olarak çarpıtılıyor" iddiasında bulundu.4-5 yıl sonra köyden köye, ilçeden köye yol yapımının artık kalmayacağını, hizmetlerin köyün içine gireceğini ifade eden Altınkaya, "İleride yol yapımı dönemi kapanacaktır. Yol yapımını Ankara'dan yapabilirsiniz, ancak köyün içinde görülecek hizmetlerin yerinden yapılması gerekir" diye konuştu. Türkiye'de 3215 belediye olduğunu ve yanlış kararlar sonucu belediyelerin hizmet açısından köreldiğini belirten Altınkaya, İçişleri Komisyonu'nda bulunan Yerel Yönetimler Yasası Tasarısı'nın bir an önce kanunlaşmasını talep ettiklerini söyledi.Altınkaya, 1998 yılında mali düzenlemelerin yarattığı sıkıntıyı bertaraf edecek şekilde stok, sicil, servet ve matrah affı gibi "ekonomik hayatı nefes aldıracak" düzenlemelerin yapılmasını da beklediklerini ifade etti.Altınkaya, Aydın'ın Acarlar ilçesinde kızların erken evlendirilmeleriyle ilgili olarak bir gazetede, '10 yaşında kızlar satılık' şeklinde haber yapıldığı hatırlatarak gazetecilere gösterdi. Bu olayın kamuoyuna yanlış aksettirildiği ve kasaba halkının rencide olduğunu belirten Altınkaya'nın basın toplantısına katılan Acarlar Belediye Başkanı Ayhan Yener ise evlilik yaşlarının haberlerde söylendiği gibi 10 değil, 14-15 olduğunu ve bunun da engellenmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Roman dünyası, sinema dünyası

SONRAKİ HABER

Türkiye'den komutanlık talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...