30 Ağustos 2011 09:44

Bodrum’da ‘Savaşa son barış istiyorum’ kampanyası

BODRUM Demokratik Düşünce Platformu, devam eden askeri operasyonlara karşı, “Savaşa son barış istiyorum” başlıklı imza kampanyası başlattı. Toplanacak imzalar ise Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’na gönderilecek.Muğla’nın Bodurum İlçesi’nde siyasi partiler ve sivil toplum örgüt

Bodrum’da ‘Savaşa son barış istiyorum’ kampanyası
Paylaş

BODRUM Demokratik Düşünce Platformu, devam eden askeri operasyonlara karşı, “Savaşa son barış istiyorum” başlıklı imza kampanyası başlattı. Toplanacak imzalar ise Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve Milli Savunma Bakanı’na gönderilecek.

Muğla’nın Bodurum İlçesi’nde siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu Bodrum Demokratik Düşünce Platformu, devam eden askeri operasyonlar ve hükümet yetkililerinin son dönemlerde yaptıkları sert açıklamalara karşı, “Savaşa son barış istiyorum” başlıklı imza kampanya başlattı. Kampanya kapsamında Bodrum merkezde bulunan kale önünde imza standı açıldı. Platform üyelerinin siyahlar giyindiği stantta, “Ege’de halkların kardeşliği barış doğuracak”, “Operasyonlar dursun silahlar sussun”, “Müzakereler devam etsin”, “Kürt sorununa siyasal çözüm” dövizlerini açtı.
Yoğun ilginin gösterildiği stantta imza atan yurttaşlara ayrıca, “Savaşla olmaz, barışla olur” başlıklı” el ilanları dağıtılıyor.

‘SÖZ BİTMEZ’

Stantta platform adına yapılan açıklamada, “Silahlar sussun, savaşa karşı barışın sözü sesi duyulsun diye yine alanlardayız” denilerek şunlar belirtildi: “Bizler sözün bitmeyeceğini biliyoruz. Barış için ısrar ettik ve ediyoruz. Bizler başta iktidar partisi olmak üzere, tüm militarist ve askeri güçleri barış için Kürt halkının en meşru hakları için adım atmaya davet ediyoruz. Buna yanaşmayanları savaşın sorumlusu olarak görüyoruz. Bizler tarafız. Savaşa karşı barışın, ölüme karşı hayatın tarafıyız. Bir tek canımız daha kaybetmek istemiyoruz. Meclis’i bir an önce toplamaya ve barışı sağlayacak adım atmaya davet ediyoruz. Bizler ‘sözün bittiği yerdeyiz’ diyenlere inanmıyoruz. Sözü bitirmek isteyenlere de inanmıyoruz. Söz bitmedi bitemez diyoruz. Savaşa karşı söz barışın olsun diyor ve barış için ısrar ediyoruz.”
Dört gün sürecek olan kampanya kapsamında toplanacak olan imzalar, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Savunma Bakanı ve Meclis Başkanı’na gönderilecek. (MUĞLA)

ÖNCEKİ HABER

Bayram temizliği yapmadın dayağı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’da çocukların ‘savaş’ oyunu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa