25 Aralık 2001 22:00

İsrail saldırılara devam ediyor

Öte yandan, İsrail tank ve askerlerinin, İslami Cihad örgütü militanlarına karşı düzenlediği bir baskın sırasında, Batı Şeria'daki Filistin köyü Tamun'a girdikleri bildirildi.

Paylaş
İsrail saldırılara devam ediyorÖte yandan, İsrail tank ve askerlerinin, İslami Cihad örgütü militanlarına karşı düzenlediği bir baskın sırasında, Batı Şeria'daki Filistin köyü Tamun'a girdikleri bildirildi. Filistin güvenlik güçlerine göre, Nablus kentinin kuzeyindeki köye sekiz tank girdi ve İsrail askerleri İslami Cihad üyesi olduğu söylenen beş kişiyi tutukladı. Yine Batı Şeria'da, Yahudi yerleşimcilerin ateş açması sonucu bir Filistinli öldürüldü. Filistinli hastane kaynakları, öldürülen Filistinli'nin, El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi olduğunu duyurdu. Bu arada, İsrail polisi, ülkenin kuzeyindeki Hayfa'da saldırı düzenlemeyi planlayan bir Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesinin önceki gün yakalandığını açıkladı.

Ürdün-İsrail sınırında çatışmaÖte yandan, Batı Şeria'nın 16 kilometre kuzeyindeki Ürdün-İsrail sınırında, Beyt Şean kasabası yakınında dün sabah, kimliği belirsiz kişilerin açtığı ateş sonucunda bir İsrail askeri öldü, üçü yaralandı. Askeri yetkililer, İsrail askerlerinin karşı ateş açtığını ve saldırganların peşinden Ürdün sınırını geçerek, onları havadan ve karadan takip ettiğini söyledi. Ürdün-İsrail sınırında, iki ülke arasında 1994 yılında barış anlaşması imzalanmasından bu yana çatışmalara pek sık rastlanmıyordu.
ÖNCEKİ HABER

Şaron'un küstahlığına öfke

SONRAKİ HABER

Patronlar kayıtdışılığı öneriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...