23 Aralık 2001 22:00

Söz vermek yetmiyor

Diyarbakır Emek Platformu Dönem Sözcüsü Ramazan Ulaş, sendikacılar olarak üzerlerine düşen görevi yapacaklarını söyledi.

Paylaş
Söz vermek yetmiyorŞerif KarataşDiyarbakır Emek Platformu Dönem Sözcüsü Ramazan Ulaş, Emek Platformu'nun Diyarbakır'daki toplantısında konuşulanların takipçisi olacaklarını söyledi. Türk-İş 7. Bölge Temsilcisi Ramazan Ulaş, Diyarbakır'daki toplantıda söylenenlere tüm sendikacıların sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, kendi üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalışacaklarını belirtti. Ulaş, "Bizim bölgemiz diğer yerlere nazaran daha farklı. Hem işsizlik hem de diğer yönlerden sıkıntılıyız. Emek Platformu Başkanları Diyarbakır'da bölgeye ve ülkeye ilişkin açıklamalar yaptılar. Bunlar çok güzeldi. Biz bunun takipçisi olacağız" dedi.

Kaynaklar yeterliHükümetin uyguladığı ekonomi politikalardan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Ulaş, IMF'den alınan borçla ülkenin sorunlarının çözülemeyeceğini söyledi. Ulaş, Türkiye'nin IMF'nin reçeteleriyle değil, kendi kaynaklarına güvenerek ayakları üzerinde durması gerektiğini vurguladı. Resen emekliliğin gündemde olduğunu hatırlatan Ulaş, "Gençlerimiz işsiz. Resen emekli yapacaklarının yerine işçi alınmadığı için biz buna karşı çıkıyoruz. 30-40 bin kişiyi istihdam etseler belki de çok fazla bir sorun olmayacak" dedi.

'Miting yaparız'Bölgede şiddet ortamının hemen hemen bittiğini dile getiren Ulaş, "Yine de OHAL'in kaldırılması lazım. Çocuklarımız OHAL'de doğdular, genç oldular halen OHAL sürüyor" diye konuştu. Ulaş, hükümetin uyguladığı politikalardan vazgeçmesi için Diyarbakır Emek Platformu olarak ilk olarak Ankara'da oturma eylemi, ardından 20 yıldır mitingin yapılmadığı bölgede bir miting, hükümetin uygulamalarından vazgeçmemesi durumunda ise bir günlük işbırakmanın söz konusu olacağını söyledi.

Hazırcılık bırakılmalıKristal-İş Erzincan Şube Başkanvekili Baki Doğan ise yaptığı açıklamada, sürekli olarak emekçilerin fedakârlık yaptığını belirterek bu duruma son verilmesi gerektiğini söyledi. Doğan, ülkenin nimetlerinden çetelerin yararlandığını ifade ederek, ülkede işsizliğin had safhada olduğunu söyledi. Basının magazin programlarıyla halkın dikkatini başka yöne çekmeye çalıştığını vurgulayan Doğan, faturanın hep emekçileri yıkılmak istendiğini söyledi. Doğan, "Yaşanan kötü gidişata karşı işçi ve emekçilerin oyları ve aidatlarıyla yaşayan sözümona sendikacılar susmakta. Ekmeği elinden alınan, baskı yapılan emekçileri yatıştırma görevi sendikalara düşüyor. Böyle olmamalı. Sahte naralar atarak mücadelenin önüne geçilmesin" dedi. Baki Doğan, sendikacıların hazırcılığı bırakmalarını isteyerek, geçmişte verilen onurlu mücadeleyi özlediğini anlatarak "İnsanların baskı, zulüm ve sömürülerle yönetilemiyeceğinin işaretini vermemiz gerekiyor" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

SP: 'Hükümet deprem paralarını açıklasın'

SONRAKİ HABER

Ülkeyi kim yönetiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa