22 Aralık 2001 22:00

Ecevit rüya aleminde

Başbakan Ecevit, dünyada Türkiye'nin gücünün ve öneminin son haftalarda arttığını, krizlerden görev çıkartıldığını, alınan tedbirlerle Arjantin'de yaşanan krizin Türkiye'de yaşanmadığını iddia etti.

Paylaş
Ecevit rüya alemindeBaşbakan Bülent Ecevit, dünyada Türkiye'nin gücünün ve öneminin son haftalarda arttığını, krizlerden görev çıkartıldığını, geçirilen krizlerin bir eğitici rolü bulunduğunu iddia etti. Ecevit, NTV'de çeşitli konulardaki görüşlerini açıkladı. Son yıllarda uluslararası sermayenin ve patronların gözdesi olarak emekçilere yönelik saldırıların baş sorumlusu olan Ecevit, 2002'de yeni atılımlar yapacaklarını söyleyerek, halk için yine kara haber verdi. Anayasa değişikliği bağlamında uyum yasalarının çıkacağını umduğunu, bunun yanı sıra Anayasa değişikliği paketi hazırlandığını bildiren Ecevit, bu pakette, yargı ile ilgili, düşünce özgürlüğü ile ilgili önemli kararlar bulunacağını söyledi. Türkiye'de yatırım yapmak isteyenlerin karşılaştığı bürokratik engellerin bu yasalarla giderileceğini, yatırım yapmak isteyen yerli ve yabancı yatırımcıların 40 kapıyı çalmak yerine 1 kapıyı çalacaklarını belirten Ecevit, yatırım yapmak için başvuranlara 3 ayda somut yanıt verileceğini kaydetti.

Erken seçim istemiyorŞu sıralarda hükümette büyük değişiklik yapmayı uygun bulmadıklarını bildiren Ecevit, alınan tedbirlerle Arjantin'de yaşanan krizin Türkiye'de yaşanmadığını öne sürdü. Sanayi alanında üretime ve tarımda atılıma büyük önem verilmesi gerektiğini bildiren Ecevit, beklenmedik aksilikler olmazsa 2002 yılının 2000 ve 2001'e göre çok daha iyi olacağını iddia etti. Ecevit, erken seçimin kesinlikle gündeme getirilmemesi gerektiğini de ifade ederek, "Uzun yılların sorunlarını giderecek atılımlar başlattık. Seçimin lafı bile edilmesi bunları tehlikeye düşürebilir. Bu hükümetin ömrünü doldurduğunu bazı çevreler ifade ediyordu. Ancak Son aylardaki gelişmeler bu hükümetin pek de fena olmadığını en karamsar kimselere bile gösteriyor" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Üç hayalet öyküsü

SONRAKİ HABER

'Tasarruf'un bedeli can

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...