30 Ağustos 2011 09:41

‘Baskı ve operasyonlar AKP’nin çılgın projesidir’

SON dönemlerde artan operasyon ve baskıları “AKP’nin çılgın” projesi olarak nitelendiren Barış Meclisi Adana Girişimi Sözcüsü Güven Boğa, bu uygulamaların toplumu tek tipleştirmeyi amaçlayan politikaların bir parçası olduğunu söyledi. Bu yolla sonuç alınamayacağını belirten Boğa, “Barışın tesi

‘Baskı ve operasyonlar AKP’nin çılgın projesidir’
Paylaş
Hamdullah Keser

Barış Meclisi Adana Girişimi Sözcüsü Güven Boğa, AKP’nin ülkeyi ‘90’lı yıllara döndürmeye çalıştığına işaret ederek, “AKP hükümeti barış değil, savaş istemekle bölgeyi savaş alanına döndürmek istemektedir” dedi. Ortadoğu’daki ülkeler için beyanat veren AKP hükümetinin Kürt sorunuyla ilgili bir şey yapmadığını belirten Boğa, “Kürt açılımı çerçevesinde dün belli somut adımlar attığı iddia edilen AKP hükümeti gelinen noktada önceki hükümetlerden farklı fikir ve tavır takınmaz hale gelmiştir. Kan ve gözyaşı dinmiyor. Her geçen gün Türklerle Kürtler arasındaki uçurum artmaktadır. Bunu ortadan kaldırmanın tek yolu barışı hep birlikte haykırmaktır” dedi.

‘OHAL GÜNLERİNİ ÇAĞRIŞTIRIYOR’

Ölen ve öldürenin kardeş olduğunu vurgulayarak, bir savaşın acılarını toplumun yaşandığını belirten Boğa, “Özellikle son dönemlerde sertleşen ve tırmanan çatışma süreciyle acılarımız daha da artmıştır. Çatışmalar ve ölümler demokrasi, barış ve kardeşlik duygularının gelişmesini engellemeye yönelik olduğu açıktır. Toplum artık savaşın son bulmasını Kürt halkının uzattığı barış elinin tutulmasını istiyor. AKP bir taraftan yoğun bir propaganda eşliğinde ileri demokrasi ve barış naraları atarken, diğer taraftan operasyonları arttırması, çatışma sürecini kışkırtması hangi amacı güttüğünü gösteriyor. Son uygulamalar OHAL günlerini çağrıştırmaktadır. AKP’nin Kürt halkına ve emekçilere yönelik ‘çılgın’ projesi bu olsa gerek. Bu zihniyet, halklar arasında düşmanlık yaratmaktan başka bir anlama gelmiyor” şeklinde konuştu. “AKP hükümeti, toplumdaki barış beklentilerini boşa çıkarmaktadır” diyen Boğa, bu yönelimin “ABD-AKP-cemaat koalisyonu” eliyle uygulandığını ve Türkiye toplumunu “tek tipleştirmeye” yönelik politikaların bir parçası olduğunu söyledi. Şiddetin “savaşı kışkırtıcı” bir unsur olduğunu ifade eden Boğa, yaşanan acıların artık son bulması gerektiğini belirtti.

ÖCALAN’LA GÖRÜŞÜLMELİ

Türkiye’de bulunan Kürt, Türk, Arap, Laz ve Çerkez halklarının savaşı önlemek için birbirine kenetlenmesiyle, barış umutlarının doğabileceğine işaret eden Boğa, “Son günlerde çatışmaların artmasına paralel olarak bilinçli şekilde İmralı görüşmeleri engelleniyor. Bunun temel nedeni, siyasal iktidarın çatışmadan medet ummasıdır. Düne kadar İmralı’yla görüşüyordu. Ancak savaş ortamını yaratmak için bilinçli olarak bu görüşmeyi engelliyor. Bu Kürt halkını ve emekçilerini kışkırtıcı bir harekettir. Bizler bu oyuna gelmeyeceğiz. Barışın tesisi için üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Barışın dilini kullananların yanındayız. Barışın sözcüsü üç bin siyasetçi ve aydın şu an cezaevinde, bunlar en kısa zamanda serbest bırakılmalıdır. Barışın tesis için Öcalan’la görüşülmesi gerek” şeklinde konuştu. (AdanaDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 100 milyon liraya cezaevi yapılacak

SONRAKİ HABER

Denetim sırasında kavgada ölen taşeron işçisi çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...