30 Ağustos 2011 08:43

Japonya nükleerden arınıyor

JAPONYA’da faaliyet gösteren 54 nükleer santralden 41’i devreden çıkartıldı. Nükleersiz Japonya için geriye sadece 14 nükleer santral kaldı.Greenpeace Japonya Genel Direktörü Junichi Sato; Fukuşima nükleer felaketinin ardından Japonya Başbakanı Naoto Kan’ın nükleersiz Japonya için bir vizyon ortaya koyd

Japonya nükleerden arınıyor
Paylaş

Greenpeace Japonya Genel Direktörü Junichi Sato; Fukuşima nükleer felaketinin ardından Japonya Başbakanı Naoto Kan’ın nükleersiz Japonya için bir vizyon ortaya koyduğunu belirterek “Bu vizyon devam ettirilmeli.” dedi.

Fukuşima nükleer santralinde yaşananların nükleerin temel olarak güvenilmez olduğunu gösterdiğini vurgulayan  Sato “Artık çok açıktır ki Japon çevresi, insanları ve ekonomisi bir nükleer kazayı daha kaldıramaz. Yeni başbakan Fukuşima’da temizleme ve yeniden yerleştirme çalışmaları için hemen bir fon oluşturmalı, kalan nükleer reaktörler de gelecek yıl sonuna kadar tamamen devreden çıkarmalı ve yeni çıkan yenilenebilir enerji yasası ile gerçek bir enerji devriminin nası olacağını göstermeli” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Su ürünleri av yasağı 1 Eylülde sona eriyor

SONRAKİ HABER

Loach: Yas tutmayın örgütlenin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...