14 Aralık 2001 22:00

MEB, CINE5 pazarlıyor

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda CINE5 ve Playboy TV için indirim kampanyası yürütüyor.

Paylaş
MEB, CINE5 pazarlıyorSinan SarısaltıkCINE5 ve Playboy TV'nin indirim kampanyasını İzmir'de Milli Eğitim Müdürlüğü yürütüyor. Eğitim emekçilerinin büyük bir çoğunluğu geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kalırken, Milli Eğitim Bakanlığı onlara televizyon pazarlamaya çalışıyor.İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 23 Kasım 2001 tarih ve 500/62020 sayılı yazısı ile, "Multikanal Pazarlama Dağıtım ve Ticaret A.Ş'nin 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle indirimli üyelik kampanyası", okullara ve öğretmenlere duyuruluyor. "1 Değil, 2 Abonelik, 12 Ay Değil, 14 Ay. Siz Öğretmenlere İndirimli" şeklindeki kampanya ile eğitim emekçilerine Multikanal Pazarlama CINE5+Playboy TV üyeliği sunuyor. Multikanal Pazarlama'nın bu kampanyasına İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çanak tutması öğretmenler tarafından tepkiyle karşılandı.Eğitim-Sen 1 No'lu Şube Başkanı Osman Gazi Oktay, "CINE5 ve Playboy'un öğretmenlere yüzde 10 indirimli satışı yapılıyor. Ticari anlayış içerisinde kendilerine göre çıkış yollarını bulup, yaratmaya çalışıyorlar. Medya ve şirket açısından durum bu. Sakınca yaratan konu nedir? Sakınca yaratan konu, bu kampanyaya bir eğitim kurumunun alet edilmesi. Bunun yeri okullar olmamalıdır" dedi. Herhangi bir özel şirketin kâr amaçlı aktivitesine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün alet edildiğini söyleyen Oktay, Multikanal Pazarlama'nın, "Biz öğretmenlere yüzde 20 indirim yapıyoruz" diye billboardlara, gazetelere, televizyonlara reklam yapmasının kendilerini ilgilendirmediğini belirterek, şunları söyledi: "Panolarda, gazetelerde, televizyonlarda yapılan reklamlara hiç kimsenin itirazı olmaz. Ama siz şimdi devletin resmi kurumlarını, herhangi bir ticari kuruluşun kâr amaçlı faaliyetlerine alet etmiş oluyorsunuz. Milli Eğitim yöneticisi böyle bir tavır göstermemeli. Burada yıpranacak kişiler de değil, kurum olacaktır. Bunun bilinci ve sorumluluğu taşınmalıdır. " Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu konuda herhangi bir görüşmesi olmadığını ifade eden Oktay, "Öğretmenlere bir iyilik, kolaylık ve indirim gibi düşünülse de, eğitim ve öğretimin sorunları diz boyuyken, bu sorunlarla birebir uğraşmak gerekirken, bir ticari kuruluşu çıkmazdan kurtarmak için belirli bir kesimi bu şirketin hizmetine sunmak kabul edilemez" dedi.

Geçen yıl da yapmışlarMultikanal Pazarlama Sorumlusu İlker Türk ise, CINE5+Playboy TV kampanyasının duyurusunun İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile İzmir ve çevresindeki tüm okullarda yapıldığını söyledi. "Okullarda yapılan kampanya ile öğretmenlerin evlerine satışı direk yapıyoruz. Dekoderleri okula da getirip teslim ediyoruz. Kampanya ay sonuna kadar devam edecek. Tüm İzmir çapındaki kampanya çerçevesinde şu ana kadar 10 öğretmeni üye yaptık. Tabii kampanya yeni yeni duyurulmaya başladığı için bu sayı giderek artacaktır" diyen Türk, geçen yıl yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün aracılığı ile böyle bir kampanyanın yapıldığını söyledi.

Milli Eğitim: 'Valilik istedi'İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Yavuz ise gazetemize yaptığı açıklamada, kampanyanın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı olmadığını İzmir Valiliği'nin isteği doğrultusunda sadece okullarda duyurusunun yapıldığını söyledi. Yavuz, "İzmir Valiliği, Öğretmenler Günü nedeniyle yapılan CINE5 kampanyasının okullarda duyurulması için yazı gönderdi. Biz de kampanyanın okullarda duyurulması için okul müdürlüklerine yazı gönderdik. Burada Milli Eğitim'in CINE5'e üye olun diye herhangi bir tavsiyesi bulunmuyor. Öğretmenlerin kampanyaya üye olup olmaması kendi tercihleridir. Bu kampanyada bazı çevrelerin özellikle Playboy'a odaklanması üzücü. Çünkü bu kampanyanın reklamları her gün televizyonlarda, gazetelerde yayınlanıyor" dedi. Yavuz, ayrıca bu kampanyadan dolayı CINE5'ten de pay almadıklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Etibank tarihe karışıyor

SONRAKİ HABER

5 bin eve Aktif direnişi anlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...