29 Ağustos 2011 12:09

Çadırlara ateş düştü

Adana’da çadırlarda yaşayan tarım işçilerinin çilesi bitmiyor. Her geçen gün yaşamın daha da zorlaştığı çadırlarda, sıkıntıların biri biterken, diğeri başlıyor. Geçtiğimiz günlerde çıkan yangında 8 çadır yandı. Yaşanan yangında can kaybının ve yaralanmanın olmaması yüreklere su serpti.

Çadırlara ateş düştü
Paylaş
Eylem Sezgin

Adana’nın Tuzla beldesinde, çadırlarda yaşam mücadelesi veren tarım işçileri, birkaç gün önce yaşanan yangının etkisini halen üzerlerinden atmış değil. Yangına, tam olarak neyin sebebiyet verdiğini bilmeyen çadır sakinleri, elektrik kablosunun neden olduğunu düşünüyor. Yangında abisinin çadırı yanan Özer Işık, abisinin eviyle birlikte toplamda sekiz çadırın yandığını belirtti. Işık, insanların yanan evlerden sadece canlarını kurtardıklarını, evlerin bütün eşyalarla birlikte yandığını ifade etti. Yangından sonra hiçbir şeyleri kalmayan ailelerin, yeniden çadır ev yapana kadar, geçici olarak komşu çadırlarda kalacağını dile getiren Işık, çıkan yangında piknik tüplerinin de patladığını belirtti. Işık, can kaybının ya da yaralanan kimsenin olmamasının içlerine su serptiğini söyledi

ÇÖZÜM İSTİYORLAR

İtfaiyenin yangına erken müdahale etmesi sonucunda, yangının diğer çadırlara sıçramasının önlendiğini, müdahalenin gecikmesi halinde, bütün çadırların kül olacağının altını çizen Işık, yangından sonra yetkililerin sadece tutanak tuttuğunu söyledi. Sivil savunmanın da kendilerine çadır getirdiklerini ifade eden Işık, eşyaların yanması yüzünden bu çadırlarda kalamadıklarını, yangın mağduru ailelerin geçici olarak komşu çadırlarda kalacaklarını ifade etti. Uzun zamandır bu çadırlarda kalan ailelerin, yangın dışında birçok sıkıntılarının olduğunu ve yetkililerin senelerdir kalıcı bir çözüm yaratmadıklarını vurgulayan Işık, su, elektrik ve iş sıkıntılarının da yaşamı güçleştirdiğini, yangınların olması halinde de yaşamın iyice zorlaştığının altını çizdi.

Son birkaç senede, birçok defa yangının olduğunu ve son çıkan yangında kimlik, yeşil kart gibi önemli eşyaların da yangında kül olduğunu ifade eden Işık, kendilerine kalıcı çözümler yaratılması gerektiğini ifade etti.

Her geçen gün yaşamın zorlaştığını, artık diken üstünde yaşadıklarını söyleyen Işık, bu durumun artık son bulmasını istedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Devletin birliğini dozerle bozmuş!

SONRAKİ HABER

BARIŞIN BAYRAMI OLSUN!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa