30 Ağustos 2011 03:12

Devletin birliğini dozerle bozmuş!

Diyarbakır’da Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun desteklediği 7 adayı, YSK’nın veto etmesini protesto etmek için iş makinesini kullanan belediye işçisi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 120 yıla kadar hapis cezası istendi. İş makinesi operatörü M.K. hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünl&u

Devletin birliğini dozerle bozmuş!
Paylaş

İZİNSİZ YÜRÜYÜŞ

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede yürüyüşe polisin izin vermediği belirtilerek, polis amirinin “Milletvekili ve yöneticilerin bulunduğu kısma müdahalede bulunulmaması, sadece saldırı eylemini yapan gruba müdahalede bulunulması” anonsu üzerine göstericilere tazyikli suyla müdahale edildiği ifade edildi.

Yaşanan müdahale sırasında olaylara da yer verilen iddianamede, müdahale sırasında BDP İl Başkanlığının önüne getirilen Diyarbakır’daki belediyelere ait 9 iş makinesi ile 9 kamyonun grubu koruyacak şekilde çevrelediği ileri sürüldü. İddianamede, sürücü M.K’nin kullandığı iş makinesini polislerin üzerine doğru sürdüğü öne sürülerek, olay sırasında iş makinesini durdurmak için aracın üzerine çıkan polis memurunun yere düşerek yaralandığı belirtildi. Aracın hakimiyetini kaybeden sürücü M.K’nin araçla bir binanın duvarına çarptığı, araçtan inerek kaçmaya başladığı sırada yakalandığı ifade edilen iddianamede, araçta atılmaya hazır bir adet molotofkokteyli ele geçirildiği iddia edildi. İddianamede, olaylar sırasında 6 polis memurunun yaralandığı savunuldu.

KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS

İddianamede, iş makinesi operatörü  M.K. hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma”, 6 kez “Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs”, “Görevli memura görevini yaptırmamak için direnme” ve “Tehlikeli maddelerin izinsiz bulundurulması” suçlarından 1 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 120 yıla kadar hapis cezası istendi. Aralarında göstericileri iş makinesiyle “koruma kalkanı” görevi yapan sürücülerin de bulunduğu 7 sanığın 35 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Sanıkların yargılanmasına Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Torbadan şeker değil sürgün çıkıyor

SONRAKİ HABER

Çadırlara ateş düştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...