08 Aralık 2001 22:00

İsrail'e kim uçak veriyor?

İsrail, Refah'ı havadan vurdu, Batı Şeria'da iki kişiyi daha öldürdü. Filistin Özerk Yönetimi lideri Arafat İsrail'e soruyor: Size savaş uçaklarını kim veriyor?

Paylaş
İsrail'e kim uçak veriyor?İsrail'e ait iki helikopter, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Filistin güvenlik tesislerine 9 füze attı. Saldırıda 3 bina tahrip oldu. Füzelerin hedef aldığı binaların, Refah kentindeki Filistin askeri ve genel istihbarat servisleri ile Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat'ın koruma birlikleri olan Güç 17'ye ait binalar olduğu ifade edildi. Önceki gün Batı Şeria'nın kuzeyinde, İsrail askerlerinin ateş açması sonucu 2 Filistinli öldürüldü. İsrail askeri sözcüsü, Yahudi yerleşim bölgeleri çevresinde saldırı düzenlemeye hazırlanan 2 Filistinlinin, özel bir birlik tarafından öldürüldüğünü söyledi. Sözcü, öldürülen Filistinlilerden birinin silahlı olduğunu belirtti.

Arafat'tan çağrıFilistin lideri Yaser Arafat, barışa ulaşmak için İsrail halkına elini uzattığını söyledi.İsrail resmi televizyonuna açıklama yapan Arafat, "Çocuklarımızın ve onların çocuklarının çıkarına, barış için elimi İsrail halkına uzatıyorum" dedi. İsrail basınına nadiren açıklama yapan Arafat, "İsrail ile vardığımız tüm anlaşmaları uygulamaya hazırım" diye konuştu.

ABD İsrail'in yanındaRamallah'ta yapılan röportajda Arafat ABD'nin kendisine örgüt üyelerini teslim etmesi yönünde baskı yapıp yapmadığı yönündeki bir soru, "Aman Allahım, Amerikalılara kim aldırır? Amerikalılar sizin yanınızda ve size her şeyi veriyorlar. Size uçakları kim veriyor? Amerikalılar" dedi. Arafat, ABD tarafından İsrail'e her yıl verilen 2 milyar 700 milyon dolarlık yardıma işaret etti.

CIA ile toplantıBu arada, Amerikalı yetkililerin de katıldığı İsrail-Filistin güvenlik toplantısı sona erdi. İsrail tarafından çok sayıda askeri yetkili ile İç Güvenlik Teşkilatı Şin Bet'in Başkanı Avi Dechter ve Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) yetkililerinin katıldığı toplantıda Filistin tarafını, Batı Şeria Güvenlik Servisi Başkanı Cibril Racub ve Gazze Şeridi Güvenlik Yetkilisi Muhammed Dahlani temsil etti.
ÖNCEKİ HABER

Ölüm peşlerinde

SONRAKİ HABER

'12 yaşından büyükse vururuz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...