07 Aralık 2001 22:00

Ölüm peşlerinde

6 yılda üç çocuğunu böbrek yetmezliği nedeniyle kaybetti. Sonra çocuklarınnı acısına dayanamayan eşi beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Veli Polat, hayatta olan çocuğuna böbreğini vererek onu kurtarmak istedi; ama yoksulluk yine önünde engel.

Paylaş
Ölüm peşlerindeKayseri'nin Sarıoğlan İlçesi'nde 6 yılda 3 çocuğunu böbrek yetmezliği sonucu kaybeden talihsiz babanın, böbrek hastası 2 çocuğundan birine böbreğini verme isteği, parasızlık yüzünden gerçekleşemedi. At arabası ile nakliyecilik yapan Veli Polat, böbrek hastası çocuklarının tedavisi için bir ömür vermesine karşın, 6 yıl içinde önce 28 yaşındaki Hasan'ı, ardından 19 yaşındaki Selami'yi ve son olarak da 21 yaşındaki Nevin'i kaybetti.

'Bari biri kurtulsun'Veli Polat'ın acısı çocukları ile de sınırlı kalmadı. Çocuklarının acısına dayanamayan eşi Bağdat Polat, 4 yıl önce geçirdiği beyin kanaması sonrası, hayatını kaybederek Polat ailesinin acılarına yenisini ekledi. Sıkıntıları her geçen gün artan talihsiz baba, "Bari bir çocuğumu kurtarayım" düşüncesiyle böbreklerinin doku testini yaptırdı. Test sonucu 28 yaşındaki oğlu Kamil ile böbrekleri uyuşan baba Veli Polat, kaymakamlıktan aldığı yeşil kart ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek, böbreklerinin birini oğluna vermek istediğini bildirdi.Hastane yetkilileri tarafından tüm hazırlıkları yapılan ve 5 Aralık günü organ nakli için gün verilen Polat ailesi, ilaçların yeşil kart ile verilmediğini öğrenince adeta yıkıldı. Veli Polat, 3 milyar lira tutan ilaç parasını biraraya getirmesinin mümkün olmadığını belirterek, "İki oğlumu da kaybedersem ben biterim. Onlar benim canımın birer parçası. Bu nedenle değil böbreğimi hayatımı da veririm" dedi. Polat, naklin yapılması için Kayseri Valiliği ve kaymakamlıktan yaptığı başvurudan da sonuç alamadığını, doktorların ameliyat gününü 12 Aralık'a ertelediklerini ifade ederek, destek beklediklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Genel grev hazırlığı

SONRAKİ HABER

İsrail'e kim uçak veriyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...