29 Ağustos 2011 10:43

6 bin 850’ü siyasi 124 bin kişi bayramı demir parmaklıklar ardında karşılıyor

Gazetecilerin de aralarında bulunduğu ve çoğu fikir suçlusu olan 6 bin 850 siyasi tutuklu, bayramı sevdiklerinden ayrı demir parmaklıklar ardında karşılıyor.Bugün Ramazan Bayramı kutlanacak. Birçok insan bayramı sevdikleriyle karşılamak için seyahat ederken, sevdiklerinden mahrum ve bir başına bayramı geçirecek yüz bini aşkın

6 bin 850’ü siyasi 124 bin kişi bayramı demir parmaklıklar ardında karşılıyor
Paylaş

Gazetecilerin de aralarında bulunduğu ve çoğu fikir suçlusu olan 6 bin 850 siyasi tutuklu, bayramı sevdiklerinden ayrı demir parmaklıklar ardında karşılıyor.

Bugün Ramazan Bayramı kutlanacak. Birçok insan bayramı sevdikleriyle karşılamak için seyahat ederken, sevdiklerinden mahrum ve bir başına bayramı geçirecek yüz bini aşkın tutuklu ve hükümlü bulunuyor. Adalet Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de bulunan 367 ceza ve tevkif evinde, 124 bin 374 tutuklu ve hükümlü var ve bunlar bayramı cezaevinde karşılayacak. Bunların 4 bin 268’i kadın, 2 bin 290’ı da  çocuk.

Kürt sorunu nedeniyle artan siyasi tutuklu ve hükümlü sayısı bayramı cezaevinde geçirecek olan çoğu fikir suçlusu insanın sayısını da artırıyor. Bayramı cezaevinde karşılayacak ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu siyasi tutuklu ve hükümlülerin sayısı ise 6 bin 850.

AÇIK GÖRÜŞLERDE AKRABA KISTASI

Adalet Bakanlığı, bayramlarda ve özel günlerde hükümlü ve tutukluların cezaevlerinde ziyaret edilmeleri ve açık bayramlaşma görüşmeleri hakkında bütün illerdeki cumhuriyet başsavcılıklarına, program gönderdi. Programda, kapalı cezaevlerinde bulunan tutukluların, bayram dolayısıyla hükümlü ve tutukluların görüşüne gelecek ziyaretçilerin akrabalıklarını belgelendirmek kaydıyla sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürüleceği kaydedildi. Programda, anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların, üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle, önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapmaları sağlanacak. Ancak ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası olan hükümlülerin bundan yararlanmayacağı belirtildi.

Programda, kınama cezası dışında, disiplin cezası almış ve bu cezası kaldırılmamış hükümlü ve tutukluların, açık görüşten yararlandırılmayacağı vurgulandı. İmralı Adası’nda tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan da açık görüş olanaklardan yoksun olanlardan biri. İmralı cezaevine götürülen 5 siyasi hükümlü de Öcalan ile birlikte aynı mahrumiyeti yaşamaya başladı. (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

65 yaşında temizlik için indiği kuyuda zehirlendi

SONRAKİ HABER

Bayrama fındık bahçesinde giriyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...