28 Kasım 2001 22:00

İnönü yeni oluşumcuları ortada bıraktı

Solda yeni bir parti oluşumunun liderliğinde adı geçen Prof. Dr. Erdal İnönü, "İnsanlar çok iyi niyetle benden bir şeyler bekliyorlar, ama yeni bir parti kuruluşunda ben bir şey olmayacağım" dedi.

Paylaş
İnönü yeni oluşumcuları ortada bıraktıSolda yeni bir parti oluşumunun liderliğinde adı geçen Prof. Dr. Erdal İnönü, "İnsanlar çok iyi niyetle benden bir şeyler bekliyorlar, ama yeni bir parti kuruluşunda ben bir şey olmayacağım" dedi. İnönü, yeni bir parti kuruluşunda görev almayacağını belirtti. Prof. Dr. İnönü, Yeni Arayışlar Girişimi'nin düzenlediği İstanbul Konferansları kapsamında, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Lokali'nde "Nasıl bir Türkiye, nasıl bir siyaset?" konulu konferans verdi. Bu arada konferans sonunda soruları cevaplandıran Prof. Dr. İnönü, yeni oluşum çalışmalarının epey ilerlediğini ve kurucuları belirleme safhasına geldiklerini kaydetti. İnönü, böyle bir oluşumun liderliğinde bulunmayacağını açıkladı. İnönü, dün de yazılı açıklama yaparak, yeni bir parti kuruluşunda görev almayacağını belirtti. Siyasette yeni davranışlar, yeni atılımlar gerektiğine inandığı kaydeden İnönü, "Özveriyle çaba gösteren bu arkadaşlarıma, onları destekleyen vatandaşlarıma başarılar diliyorum. Yalnız artık beni çalışmaların dışında bırakmalarını, bundan sonra bu konuda konuşma yapmaya da çağırmamalarını rica ediyorum ve siyaset dışı tutumumdan ayrılmayacağımı tüm ilgililere duyuruyorum" dedi.

Karakaş: Saygı duyulmalıCHP'den koparak yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren SODEV Başkanı Ercan Karakaş, yeni partinin liderliğini üstlenmesi beklenen İnönü'nün açıklamasına saygı duyulması gerektiğini belirtti. Dün yazılı bir açıklama yapan Karakaş, İnönü'nün SHP Genel Başkanlığı'ndan ayrıldıktan sonraki tutumuyla bu tavrının tutarlı olduğunu kaydederek, yeni parti çalışmasının bundan sonra da İnönü'nün fikri katkılarıyla sürdürüleceğini ifade etti. Bu arada Murat Karayalçın da yazılı açıklama yaparak, İnönü'nün Sosyal Demokrat oluşumda görev almayacağını açıklamasının, bu siyasi harekete olan ihtiyacın ortadan kalktığı anlamına gelmediğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Talep yetersiz bulundu

SONRAKİ HABER

Emekçi alanlara hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...