28 Kasım 2001 22:00

'Aralıkta alanlardayız'

Tür Köy-Sen üyesi üreticiler, tarım tekellerinin temsilcisi gibi çalışan Meclis'e karşı emeklerine ve üretimlerine sahip çıkacakları eylemler için hazırlıklarını yapıyor.

Paylaş
'Aralıkta alanlardayız'Nur KarabacakTürkiye'nin tarım tekellerinin açık pazarı haline getirilmesi için uğraş veren hükümete karşı üretici sesini alanlarda duyurmak için son hazırlıklarını yapıyor. Yaklaşık 30 ilde örgütlü ve pekçok ilde örgütlenme faaliyeti devam eden Türkiye Üretici Köylü Sendikası (Tür Köy-Sen) üyesi üreticiler, Emek Platformu'nun 1 Aralık eylemine tüm illerde katılacaklar. Üreticilerin 8 Aralık Trakya mitingine yönelik hazırlıkları da sürüyor.Tür Köy-Sen'in çalışmalarıyla ilgili olarak sorularımızı yanıtlayan Tür Köy-Sen Genel Başkanı Şevki Konur, son yapılanlar ile de Meclis'in Türkiye için değil, bir avuç tarım tekeli için çalıştığını gösterdiğini vurguladı. Türkiye'de üreticinin artık ekmeğinin ve sabrının tükendiğinin altını çizen Konur, "Kayıtsız, şartsız Tütün Yasası'nın çıkarmak istemeleri, tüm ürünlerde desteğin ve denetimin ortadan kaldırılması Türkiye'nin açık bir pazar haline getirilmesinin net bir göstergesi" diye konuştu. Konur, Türkiye'de çok sayıda tarım ile ilgili örgütün olmasına rağmen üreticinin bugüne kadar sahipsiz olduğunu dile getirerek, üreticinin ancak kendi örgütlülüğü ile tüm saldırılara karşı durabileceğinin altını çizdi. Kendi tarımlarını koruma altına alan ABD ve Avrupa ülkelerinin uluslararası kurumları aracı sokarak çeşitli antlaşmalarla Türkiye tarımını sinsice bitirmeye çalıştıklarını dile getiren Konur, desteklerin tamamının kaldırılarak onların yerine getirilen Doğrudan Gelir Desteği'nde ödemeler için hiçbir şey yapılmadığını, başvurularda milyonlarca lira alınan üreticinin tam anlamı ile kandırıldığına dikkat çekti.

Tasfiyeye dur demek için Tarımın tasfiye sürecine dur demek için üreticinin artık sesini alanlarda duyurmaya başlayacağını dile getiren Konur, Kasım başında verdikleri eylemlilik kararlarını Aralık başından itibaren uygulayama geçeceklerinin altını çizdi. Konur, 1 Aralık'ta Emek Platformu'nun eylemine tüm illerde kitlesel katılacaklarını açıklayarak, 8 Aralık'ta da taleplerini duyuracakları Trakya mitingi için hazırlıklar yaptıklarını ifade etti. Emek Platformu'nun içinde yer almak istediklerini ifade eden Konur, memurun, işçinin, köylünün biraraya gelerek Türkiye'ye sahip çıkabileceğini dile getirdi. Konur, emekten, üretimden, ülkeyi uluslararası kurumlara teslim edenlere karşı mücadele eden tüm örgütlerin yanında olduklarını ve birlikte mücadeleye hazır olduklarını vurgulayarak, ülkeyi kayıtsız, şartsız IMF'ye teslim edenlere karşı topyekün bir savaş gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'nin dört bir tarafında üreticilere eylemlerin çağrısını yaptıklarını belirten Konur, tarlada, bağda, bahçede yaz kış çalışan üreticinin emeğine sahip çıkacağını, sendikaya olan ilginin bunun açık göstergesi olduğunu dile getirdi. Konur, 8 Aralık'ta sendikanın düzenleyeceği Trakya mitinginin merkezi olacağını, bundan sonra da tüm illerde şubelerin eylemler yapacağını ifade ederek, kışın hükümet için zor geçeceğini ifade etti. Bu eylemler için tarım ile ilgili diğer örgütlere de çağrı yaptıklarını belirten Konur, ancak olumlu yanıt alamadıklarını kaydetti. Konur, Meclis'teki partiler tarafından yönlendirilen bu örgütlerin gerçek bir üretici örgütlülüğünden ürktüklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Uzlaşma yoksa para da yok

SONRAKİ HABER

Primlerin gaspına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...