29 Ağustos 2011 10:41

BES Hakkari Şube başkanının gözaltına alınmasına tepki

BES Genel Başkanı Osman Biçer, sabah 05.00’de evi basılarak gözaltına alınan Hakkari Şube Başkanı Cahit Balıkesir’in serbest bırakılmasını istedi.Hakkari Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü personeli olarak görev yapan, evli ve altı çocuk babası Cahit Balıkesir’in sınıf mücadelesinde yerini almış b

BES Hakkari Şube başkanının gözaltına alınmasına tepki
Paylaş

Hakkari Defterdarlığı Vergi Dairesi Müdürlüğü personeli olarak görev yapan, evli ve altı çocuk babası Cahit Balıkesir’in sınıf mücadelesinde yerini almış bir kamu emekçisi olduğunu belirten Biçer yazılı açıklamasında, “Mücadele arkadaşımız Cahit Balıkesir’in, ev ve  iş adresleri ile Hakkari şubemize ait adres bilgileri Hakkari Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü yetkililerince bilinmekteyken, 25 Ağustos 2011 Perşembe günü sabaha karşı saat 05.00’de gözaltına alınması hukuken kabul edilebilir bir durum değildir. Zira, Cahit Balıkesir hem bir kamu emekçisi, hem evli ve altı çocuk babası bir kişi ve hem de bir emek örgütünün şube başkanı olarak; ne ‘Kaçma olasılığı olan’ ve ne de ‘Delilleri karartma ihtimali bulunan’ bir insan değildir” dedi.

Hâlâ Hakkari Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan Cahit Balıkesir’e yönelik suçlamanın ne olduğunu bilmediklerini dile getiren Biçer, “Perşembe günü Hakkari Valisi ve Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı ile, sendika avukatlarımız tarafından ise aynı tarihte Hakkari’deki diğer yetkililerle yapılan telefon görüşmelerinden anlaşılabildiği kadarıyla, Cahit Balıkesir’in gözaltına alınmasına neden olan olayla ilgili ‘Dosyada Gizlilik Kararı’ bulunduğundan, isnat edilen suç iddiasının ne olduğu halen kimse tarafından bilinmemektedir” dedi.

‘ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN’

Açıklamasında “Kamuoyunca bilinmelidir ki; KESK ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri ilk kez gözaltına alınmamaktadır. Bizler; geçmişten günümüze kadar siyasi iktidarlar karşısında yürüttüğümüz ısrarlı ve kararlı mücadeleler nedeniyle birçok bedel ödedik. Cezalandırıldık, sürgünlere gönderildik, gözaltına alındık, tutuklandık.
Ancak tüm bunlara rağmen; ne emek mücadelesinden, ne demokrasi mücadelesinden ve ne de barış mücadelesinden geri adım atmadık” diyen Biçer, BES olarak Balikesir’in, mağdur edilen ailesinin ve dostlarının yanlarında olmaya devam edeceklerini kaydetti.

Hakkari’de benzer bir gözaltının da ESM Üyesi Mehmet Zerek’e yapıldığını öğrendiklerini belirten Biçer açıklamasını şöyle bitirdi, “Bu durum; Hakkari’de olağanüstü bir dönemin yaşanmakta olduğunun ve Hakkari’de KESK’e bağlı sendikalara yönelik açık ve karşıt bir biçimde tutum alındığının göstergesidir.

Hakkari’de yaşanmakta olan gözaltılar sadece BES Genel Merkezi tarafından değil, aynı zamanda KESK Genel Merkezi ve üyesi olduğumuz Uluslararası Emek Örgütleri tarafından da yakından takip edilmektedir. Mücadele arkadaşlarımız Cahit Balıkesir ve Mehmet Zerek’in bir an önce serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Akıllı bombalar’, sorumluluktan kaçan sendikalar ve TİS

SONRAKİ HABER

65 yaşında temizlik için indiği kuyuda zehirlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...