26 Kasım 2001 22:00

Veresiye satan kazanıyor!

Süpermarketlere yenik düşen bakkallara rağbet arttı. Veresiye defteri açan bakkallar sayesinde, yoksullar yeniden alışveriş yapabilme şansı buluyor.

Paylaş
Veresiye satan kazanıyor!Bir zamanlar kent merkezlerine kurulan market ve süpermarketlerle yürüttükleri rekabet savaşında yenik düşerek bir bir kapanan bakkallar, yaşanan ekonomik kriz ortamında yeniden doğuyor.Konya Bakkallar Odası Başkanı Münir Angı, yoksulları etkileyen ekonomik krizin bakkallardaki veresiye defteri uygulamasına rağbeti artırdığını söyledi.Geçmişte sayıları hızla artan marketlere karşı rekabeti kaybeden bakkalların, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle tekrar vatandaşın gözdesi olduğunu belirten Angı, "Bir süredir insanlar kredi kartı ile marketlerde sınırsız alışverişe yönelmişti. Ancak daha sonra kredi kartı borcunu ödemekte zorluk çeken vatandaşlarımız, bir süredir unuttuğu 'bakkal amcayı' hatırladı" dedi.

Gecikme faizi yok!Bakkallar da, alım gücü gün geçtikçe düşen vatandaşın alışveriş için kendilerini tercih etmesi ile veresiye defteri uygulamasının tekrar canlandığını dile getiriyorlar. Bakkal dükkânları yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle kapansa bile, bir süre sonra yerine yenisinin açılmakta gecikmediğini anlatan bakkallar, "Biz marketler gibi parası yetişmediği zaman müşterimizin elindeki malı bıraktırmıyoruz. Kredi kartı borcu gibi, ödenmesi geciktiğinde faiziyle vatandaşın belini büken alacak uygulamamız da yok. Özellikle memurlar ve diğer dar gelirliler bizden ay sonu ödemek üzere veresiye alışveriş yapıyor. Borçların ödenmesinin geciktiği de oluyor ama biz makul bir ödeme zamanı belirliyoruz. Bunun da farkına varan vatandaşımız bizimle alışverişine eskisi gibi devam ediyor. Her ay sabit maaş alanlar için veresiye alışveriş borç gecikme faizi korkusu olmadığı için daha çok tercih ediliyor" diyorlar.
ÖNCEKİ HABER

Artık eylem zamanı

SONRAKİ HABER

Afganistan pazarlığı başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...