26 Kasım 2001 22:00

'Çürüyen sistemi emekçiler yıkacak'

EMEP'in 6. kuruluş yıldönümü dolayısıyla konuşan Genel Başkan Levent Tüzel, partinin işçi sınıfının ve emekçilerin iktidar mücadelesinde yol gösterici görevini yerine getirmek için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Paylaş
'Çürüyen sistemi emekçiler yıkacak'Emeğin Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü'nün kuruluşunun 6. yılı dolayısıyla EMEP Bağcılar ve Ümraniye ilçe örgütlerinde düzenlenen etkinliklerde, çürüyen sistemin yıkılmasının ancak işçi ve emekçilerin örgütlü mücadelesiyle mümkün olacağı belirtildi. Ümraniye İlçe Örgütü'nde düzenlenen etkinliğe 250 emekçi katıldı. Etkinlikte EMEP İstanbul İl Yönetimi adına Metin İlgün, EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, Emek Gençliği'nden Yılmaz Ağbulut, Aktif Dağıtım işçilerinden Güngör Şahin, Yazar Adnan Özyalçıner ve Şair-Yazar Sennur Sezer birer konuşma yaptılar. Etkinlikte EMEP'in mücadelesini anlatan sinevizyonun yanı sıra, müzik dinletileri sunuldu.

Enerjik çalışmaBağcılar İlçe Örgütü'nde 500 kişinin katıldığı etkinlikte ise Genel Başkan Levent Tüzel, İstanbul İl Yöneticisi Seyit Aslan ve İstanbul Emek Gençliği adına Eren Araman konuşma yaptı. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, her iki etkinlikte yaptığı konuşmalarda, EMEP'in kuruluş nedenini, Türkiye'nin içinde bulunduğu süreci anlattı ve EMEP'li emekçilere bugünlerde daha fazla iş düştüğüne vurgu yaptı. EMEP'in, işçi ve emekçilerin birliğini sağlamak ve emekçileri iktidara taşımak için kurulduğunu söyleyen Tüzel, partinin, emekçileri sermayenin saldırılarına karşı sürekli uyardığını ve tüm grev, direniş ve mücadelelerde emekçilerin yanında yer alarak diğer partilerle arasındaki farkı ortaya koyduğunu söyledi. Tüzel, Afganistan savaşıyla dünyanın nereye gittiğinin, pazar ve hakimiyet kavgasının daha iyi görüldüğüne dikkat çekerek, "Emekçileri hareketli günlerin bekliyor. İşçiler genel grev ve direnişlere hazır" dedi. İhanetçi akımların önünün kesilmesinin, mücadeleci bir sendikacılığın egemen kılınmasıyla mümkün olacağını da ifade eden Tüzel, EMEP'in işçi sınıfının ve emekçilerin iktidar mücadelesinde yol gösterici görevini yerine getirmek için tüm enerjisiyle çalışmaya devam edeceğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Irak'tan dostluk çağrısı

SONRAKİ HABER

TÜSİAD "Kıbrıs'ı ver kurtul" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...