29 Ağustos 2011 10:35

Erdoğan’ın ustalık halleri

Son seçimlerden sonra AKP’nin üçüncü kez tek başına iktidar olması sonucunda Erdoğan’ın ünlü balkon konuşması bir kez daha tekrarlandı.  Üçüncü dönem iktidarı ”Ustalık” tanımlamasıyla başlamış oldu. Hatırlayanlar o konuşmayı bilirler; Erdoğan AKP’yi üç kısımda ni

Erdoğan’ın ustalık halleri
Paylaş
Zehra Saltık

Son seçimlerden sonra AKP’nin üçüncü kez tek başına iktidar olması sonucunda Erdoğan’ın ünlü balkon konuşması bir kez daha tekrarlandı.  Üçüncü dönem iktidarı ”Ustalık” tanımlamasıyla başlamış oldu. Hatırlayanlar o konuşmayı bilirler; Erdoğan AKP’yi üç kısımda nitelendirmişti. Son dönemine ustalık benzetmesini yakıştırdı. Ustalıktan ne kastettiğini şimdi daha iyi anlar olduk. Halkımız başlangıçta ‘deneyim sahibi’ olmakla yorumladı ustalığı. Ama görülüyor ki operasyonların hız kazandırıldığı şu günlerde hükümetin önceki hükümetler gibi “misliyle cezalandırılacak”lar, ordumuz, polisimiz (sonsuz yetkili) güçlüdür. Sabrımız tükendi gibi cümleler “ustalığı” hatırlatan hükümetleri canlandırmaymış.
Başbakan, Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyor, “Suriye halkına dua ediyorum”şeklinde duygusal konuşmalar yapıyor. Ama kendi ülkesinde insansız savaş uçaklarıyla sivil halkın üzerine misliyle bomba yağdırıyor. Dağ, taş bombalanıyor. Sanki bizim ülkemizde hayat toz pembe. Ne savaş var, ne de gencecik insanlar ölüyor? Sorun yalnız Arap ülkelerinde!  
Nasıl bir nefret halidir ki bu “Ölümden ötesi yok” dediğimiz halde ölülere akla gelmeyecek eza yapılıyor. Cenazeler tanınmayacak halde, ölen insanların mezarları  balyozla parçalanıyor. Ve Başbakan Arap halkını duayla rahatlatmaya çalışıyor. Burada da Müslüman kardeşlerin her gün ölüyor. Görünen o ki 1990’lı yıllara öykünme boşa değil. ‘90’lı yıllarda öldürülen onca insan, kanaat önderleri bir önceki seçim malzemendi. Musa Anter’i andığını hatırlıyorum. O zamandan bu zamana çok yol aldık diyordun.
Demek ki senin için tarih tekerrürden ibaret. Şimdi barışı en çok dillendiren anaların karşısına çok yetkili polisler duvar oluşturuyor. Milyonlarca dolar verilip alınan gazlar analar için servis ediliyor. Kim şimdi sana hakkını helal edecek? Gözyaşları öfkeyi büyütüyor. Bu öfke nice “usta”ları tarihin çöplüğüne attı.

*AVCILAR

ÖNCEKİ HABER

Netanyahu: Özür başka bahara

SONRAKİ HABER

‘Akıllı bombalar’, sorumluluktan kaçan sendikalar ve TİS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...