23 Kasım 2001 22:00

Bölgedeki sendikalar hareketli

Emek Platformu'nun Diyarbakır'da yaptığı toplantı, işçiler ve sendikacılar tarafından olumlu karşılandı. Sendikacılar, Emek Programı'nın genişlemesi ve yenilenmesinin daha fazla önem kazandığını söylediler.

Paylaş
Bölgedeki sendikalar hareketliŞerif KarataşDiyarbakır Emek Platformu Dönem Sözcülüğünü yapan Tabibler Odası Diyarbakır Şube Başkanı Necdet İpekyüz, Diyarbakır'da yapılan toplantıyı anlamlı bulduklarını söyledi. Toplantıda bölge sorunlarından, demokrasi ve özgürlüklerden bahsedildiğini belirten İpekyüz, "demokrasi ve özgürlükler" noktasında Emek Programı'nın eksik olduğunu ifade etti. Yapılan toplantıda bunun eksikliğinin bir kez daha görüldüğünü söyleyen İpekyüz, programda Kürt sorununun yer almasını isteyeceklerini ve Emek Programı'nın yenilenmesi gerektiğini söyledi.

23 yıl sonra Tek-Gıda-İş Diyarbakır 1 No'lu Şube Başkanı Arif Akkaya, toplantının çok olumlu geçtiğini ve bir mesaj alınması gerektiğini kaydetti. Diyarbakır'da 23 yıl sonra ilk kez Türk-İş'e üye işçilerin yürüyerek toplantıya katılmasını anlamlı olduğunu belirten Akkaya, bölge ile ilgili sorunların İzmir'de yapılacak toplantı da ele alınacağını kaydetti.

IMF'ye hayırYol-İş 1 No'lu Şube Başkanı Halil Öztopalan, Emek Platformu'nun ilk toplantısını Diyarbakır'da yapmasının umut verici olduğunu kaydetti. Öztopalan, Yol-İş ve Tes-İş üyesi işçiler toplantıya yaptıkları yürüyüşle katılarak, DSİ ve Köy Hizmetleri Bölge Müdürlükleri'nin kapatılma istemlerine tepki gösterdiklerini kaydetti. Öztopalan, gerçek vatanserverliğin ülkenin kurtarılması için "IMF ve Dünya Bankası'na hayır" denilmesi olduğunu belirtti. Bütün konfederasyonların ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin biraraya gelerek bölgenin ve ülkenin sorunlarını tartışmalarını önemli bir gelişme olduğunu aktaran Öztopalan, toplantıda belirtilen görüşlere katıldıklarını kaydetti. Ülkenin gerçek bir demokrasiye ihtiyacı olduğunu ifade eden Öztopalan, Emek Platformu'nun programını daha geniş kapsamlı bir hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Tarım bitirildiPetrol-İş Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Üzer ise, IMF'nin talimatlarının uygulamasından sonra işçilerin ve memurların alanlara inmesine neden olduğunu kaydetti. Emek Platformu'nun bölge toplantısını yapmasının iyi olduğu ve bunu illerde yapacağını kaydeden Üzer, ülkede 40 milyon insanın açlıkla boğuştuğunu belirtti. Çıkarılan tütünün ve şeker yasalarından sonra tarımın bitme noktasına geldiğini söyleyen Üzer, Emek Platformu'nun demokratik kitle örgütleriyle birleşmesinin olumlu olacağını kaydetti. Üzer, IMF politikalarının çalışanlar üzerindeki baskısının artıracağını belirterek, alanlara inerek, direne direne kazanacaklarını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Öğretmenin protesto günü

SONRAKİ HABER

Cezaevlerinde yaşam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...