22 Kasım 2001 22:00

Maaş yok, arsa olur mu?

Urfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, belediyede çalışan 600 işçiye olan borçlarına karşılık imarlı arsa vermeyi önerdi.

Paylaş
Maaş yok, arsa olur mu?Urfa Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, 2001 yılının Ocak ayında Hak-İş'e bağlı Hizmet İş Sendikası ile imzaladıkları toplusözleşme gereği, belediyede çalışan 1100 sendikalı işçiden 600'üne 2.5 trilyon lira borçlu olduklarını söyledi. Bu borcun "maaş, sosyal hak ve maaş farkı" olduğunu belirten Kırıkçı, söz konusu borcu ödemelerinin şu sırada mümkün olmadığını da vurguladı. Kırıkçı, "Türkiye'de yaşanan ekonomik krize rağmen, imzaladığımız toplu sözleşmeyle işçi ücretlerine sosyal haklar ile birlikte ilk 6 ay yüzde 25, ikinci 6 ay yüzde 30, üçüncü 6 ay yüzde 35, dördüncü 6 ay ise yüzde 37 oranında zam yaptık. Elimize geçen kaynakla önce işçi maaşlarını ödüyoruz, ancak kriz bizim de belimizi büktü" dedi. Kırıkçı, belediyede çalışan 1100 işçiden 600'ünün 2 aylık maaş, 9 ikramiye ve sosyal hak ile 3 aylık maaş farkı alacağını belirtirken, bu durumu işçilerle konuştuğunu söyledi.

Mağdur olmasınlar!Kırıkçı, işçilerin mağduriyetini aşmaları için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söylerken alacakların ödenmesi için ilginç bir teklifte bulunduklarını açıkladı. Kırıkçı, "İşçilere, 2 aylık maaş alacakları hariç, ikramiye, sosyal hak ve maaş farkı alacaklarına karşılık, imarlı arsa verebileceğimizi bildirdik. Yaklaşık 500 işçi, arsa ihalesine girerek bu haktan yararlandı. İsteyen işçilere, 2.5 trilyon liralık alacaklarına mahsuben imarlı arsa vereceğiz" dedi. Kırıkçı, "İşçi ücretleri 350-700 milyon lira arasında değişiyor. Belediyede çalışan 1100 işçiden 500'ünün iki maaş dışında hiçbir alacağı kalmadı" diyerek sorunu çözmek için uğraştıklarını belirtti.
ÖNCEKİ HABER

Torpilden vazgeçmiyorlar

SONRAKİ HABER

Mücadele işyerlerinden örülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...