22 Kasım 2001 22:00

FBI casusları evinizde

Amerikan casusluk örgütü FBI, ev bilgisayarlarındaki faaliyetlerin gizlice kaydedilebileceği yeni bir yazılım geliştiriyor.

Paylaş
FBI casusları evinizdeAmerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), kişisel bilgisayarlardaki faaliyetlerin gizlice kaydedilebileceği yeni bir yazılım geliştiriyor. Konuyla ilgili çalışmalara katılan yetkililere göre, FBI görevlileri, Sihirli Fener adı verilen teknoloji sayesinde, güçlü bir yazılımla internet üzerinden, herhangi bir kişinin bilgisayar klavyesinin tuş hareketlerini gizlice kaydedebilecek. Yazılımın, bazı bilgisayar korsanları ve casuslar tarafından kullanılan Truva Atı programlarına benzediği belirtildi."Cyber Knight" (Sanal Şövalye) adlı kapsamlı bir projenin parçası olan Sihirli Fener'i kullanacak olan FBI, mesajları ya da bilgisayar dosyalarını şifrelemekte kullanılabilecek bilgileri kaydetmeyi tasarlıyor.

Etiğe aykırı değilmişFBI, önceki gün yaptığı açıklamada, bu konudaki teknik çabalarla ilgili ayrıntıları tartışamayacağını, ancak şifreleme, haberleşmede ya da ciddi terörist ve suç eylemlerine ilişkin planlarda kullanıldığında, yasal organlar açısından önemli zorluklar yaratabileceğini belirtti.Çalışmalarının anayasa, mahremiyet ve ticari etiğe aykırı olmadığını savunan FBI, geliştirdiği yeni teknoloji hakkında yargıya ve Kongre'ye hesap verebileceğini kaydetti. FBI'ın halihazırdaki, "Key Logger System" adı verilen izleme teknolojisi, görevlilerin, izlenecek kişinin evine ya da işyerine gizlice girerek, bilgisayarına bir cihaz yerleştirmesini gerektiriyor.Sihirli Fener ise, herhangi bir cihaz gerektirmeden, kişilerin internetteki faaliyetlerinin izlenmesine olanak veriyor.
ÖNCEKİ HABER

Depremini bekleyen kent

SONRAKİ HABER

Savaşmadan kazanma siyaseti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...