29 Ağustos 2011 10:28

Bağdat’ta intihar saldırısı

IRAK’ın başkenti Bağdat’ta bir camide yatsı namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında aralarında bir milletvekilinin de bulunduğu en az 30 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında namaza gelen çocuklar da bulunuyor.Irak güvenlik kaynakları, namaz sırasında üzerine patlayıcı kuşak ge&cced

Bağdat’ta intihar saldırısı
Paylaş

IRAK’ın başkenti Bağdat’ta bir camide yatsı namazı sırasında düzenlenen intihar saldırısında aralarında bir milletvekilinin de bulunduğu en az 30 kişi öldü, 50 kişi yaralandı. Saldırıda hayatını kaybedenler arasında namaza gelen çocuklar da bulunuyor.
Irak güvenlik kaynakları, namaz sırasında üzerine patlayıcı kuşak geçirmiş intihar eylemcisinin camiye girerek patlayıcıları patlattığını bildirdi. Saldırıda, Sünni Divanı Vakfı Başkanı Dr. Ahmed Abdulğafur El Samarrai de yaralandı. Saldırganın hedefinin Iraklı sünni liderler olduğu belirtildi.
Irak’taki silahlı grupların hiçbirinin üstlenmediği saldırıda yaralanan Sünni liderlerden Ahmed Abdul Gafur el Samarrai, saldırganın cami avlusunda kendisini beklediği açıkladı.
Kentin emniyet sözcüsü Kasım Atta, olayın arkasında El Kaide’nin bulunduğundan yüzde yüz emin olduğunu açıkladı. Saldırının Ramazan ayının son günlerinde gerçekleşmesi de dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan’da sel suları 48 kişiyi yuttu

SONRAKİ HABER

Esad basın yasasını onayladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...