03 Mart 2011 10:18

Meclis’te Ergenekon tartışması

Ankara ve İstanbul'da yaşanan gözaltılar, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda iktidar ile muhalefeti karşı karşıya getirdi. Muhalefet milletvekilleri gözaltıları kınadı, komisyonda sert tartışmalar yaşandı.TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, çalışmalarına aksiliklerle başladı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun

Meclis’te Ergenekon tartışması
Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, çalışmalarına aksiliklerle başladı. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun mikrofonu çalışmayınca, bakan yer değiştirdi.

Mikrofon bir kez daha arızalandı. Muhalefet milletvekilllerinden manidar bir uslupla "Bakanın sesini kestiler" sesi yükseldi. Ve konu Ergenekon soruşturması kapsamındaki gözaltılara geldi. CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, "Allah'ın gücüne gidiyor. Siz muhalefetin sesini kısınca Cenab-ı Allah da sizin sesinizi kısıyor" deyince Çevre Bakanı Eroğlu, "Biz kimsenin sesini kısmıyoruz" yanıtını verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, tartışmaya "Daha bugün 11 gazeteciyi içeri aldınız, amma kısmıyorsunuz sayın bakan. 11 gazeteciyi içeri aldınız bugün ya" sözleriyle katıldı.

CHP'li Ergin tekrar konuştu: "Gün gelir hesap döner. Onu da içeri al bunu da içeri al."

Muhalefete göre gözaltılar, basının sesini kısmaya yönelikti.

    * CHP'li Özyürek: Bu doğrudan hükümetin seçime giderken basını sindirme girişimidir. Kesinlikle hükümetin icraatıdır. İktidar bütün gazetecileri susturmaktadır.

    * Çevre Bakanı Eroğlu: Biz almıyoruz.

    * CHP'li Özyürek: Siz alıyorsunuz siz.

    * BDP'li Hasip Kaplan: Yargının başında olmadığı soruşturmalar yürütülüyor. Gidin sorun savcılar bu soruşturmanın neresindedir.

    * MHP'li Mehmet Günal: Basın mensupları hazırlıklı olsun. Eğer yandaş değillerse sıranın kime geleceği belli değil. Arkadaşlar sabah çıkarken vedalaşın, akşama eve dönemeyebilirsiniz.

Tartışma, komisyon çalışmalarına verilen 10 dakikalık ara ile son buldu.

ÖNCEKİ HABER

Gazeteciler ne dedi?

SONRAKİ HABER

!f Kısalar’ın galibi Kürtçe film

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...