19 Kasım 2001 22:00

Samsun'da patates izdihamı

Samsun'da Kızılay Şubesi'nce gerçekleştirilen patates dağıtımı, izdiham görüntülerine sahne oldu. 15 kilo patates için saatlerce bekleyen birçok insan evine eli boş döndü.

Paylaş
Samsun'da patates izdihamıKızılay Şubesi'nce gerçekleştirilen 15 kiloluk patates yardımının dağıtımına Samsunlular akın etti. Çok sayıda muhtaç kişi, saatlerce kuyrukta beklemelerine rağmen yardım alamdı. Dün sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay Şubesi önünde toplanan çok sayıda Samsunlu, içinde 15 kilogram patates bulunan çuvallardan alabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Yardım almak isteyenler arasında yaşanan gerginlik, polisle diyaloglara da yansıdı. Çok sayıda kişi da saatlerce kuyrukta beklemesine rağmen yardımdan yararlanamadı.

Yarıda kesildiKızılay Şube Başkanı Bahattin Yüksel, izdiham olmaması için dağıtımı yarıda kesmek durumunda kaldıklarını belirterek, toplam 2000 kişiye yardımda bulunacaklarını söyledi.Bu arada Samsun'un Kavak ilçesinde, 700 muhtaç aileye, içinde yağ, şeker, pirinç, makarna, çay, zeytin ve sabundan oluşan paket dağıtıldı.Gümüşhane Valisi Gazi Şimşek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, Gümüşhane merkez ve ilçelerinde toplam 4000 yoksul aileye 50 milyar liranın üzerinde gıda yardımında bulunulduğunu söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Piyasalar 'stand-by'a kilitlendi

SONRAKİ HABER

Emekçiler sorunlarını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...