18 Kasım 2001 22:00

SES'ten Durmuş'a uyarı

SES üyesi sağlık emekçileri, bakanlığın tüm olanaklarını Türk Sağlık-Sen'nin örgütlenmesi için kullanan Osman Durmuş'u son kez alanlarda uyaracak.

Paylaş
SES'ten Durmuş'a uyarıSağlık ve Sosyal Emekçileri Sendikası (SES) Genel Başkanı İhsan Avcı, MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un bakanlığın bütün olanaklarını Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen'in örgütlenme çalışması için kullandırmasına tepki gösterdi. Avcı, Durmuş'u uyarmak için yarın bütün illerde eylem yapacaklarını söyledi.SES Genel Başkanı İhsan Avcı, SES yöneticileri ile birlikte dün düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı'nda yaşanan kadrolaşma nedeniyle artık sağlık hizmetlerinin verilemez duruma geldiğini belirtti. MHP'li Sağlık Bakanı Osman Durmuş'un göreve geldiği günden beri sürdürdüğü SES üyelerine yönelik baskı ve sürgün politikalarının artık dayanılmaz bir boyuta ulaştığını ifade eden Avcı, Sağlık Bakanlığı'nın yetki alma yarışına giren Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen'e tüm olanakları ile açıktan destek verdiğini dile getirdi. Avcı, SES'in sürgün ve baskılarına karşı yarın (20 Kasım) Ankara' da Sağlık Bakanlığı'nın önünde ve tüm illerde kitlesel basın açıklaması yaparak son kez Osman Durmuş'u uyaracaklarını ifade etti.

SES üyelerine tehditSES üyesi sağlık emekçilerini sürgünlerle, usulsuz atamalarla adeta görevlerini yapamaz duruma getirdiğini ifade eden Avcı, son 5 ayda 91 sağlık emekçisinin Sağlık Bakanı tarafından kendisi gibi düşünmediği için sürgün edildiğini vurguladı. Avcı, sağlık emekçilerinin Türk Sağlık-Sen'e zorla üye yapılmaya çalışıldığını dile getirerek, "Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri kamu imkânlarını kullanarak Türk Sağlık-Sen'i örgütlemeye çalışmakta, bunu yaparken de üyelerimizi tehdit etmektedir. 25 Ekim'de Sinop İl Sağlık Müdürü Ayancık Devlet Hastanesi'ne giderek, tüm izinli hekimleri hastaneye çağırttırmış ve baskıyla Türk Sağlık-Sen'e üye yapmıştır. Aynı hastanede SES üyeleri sürgün ile tehdit edilmekte ve bu süreçte aynı hastanede 21 kişinin istem dışı tayini yapılmıştır" diye konuştu.

Ülkü Ocakları devredeBirçok ilde SES üyelerinin Ülkü Ocakları ile ilişkisi olan kişiler tarafından tehdit edildiğini anlatan Avcı, kendi yandaşlarına iş imkânı sağlamak için uğraşan Sağlık Bakanı'nın sağlık alanında yaptığı değişiklikler ile sağlık hizmetlerini paralı hale getirmeye çalıştığını dile getirerek, son çıkartılan Döner Sermaya Yasası ile koruyucu sağlık hizmetlerinin paralı hale getirildiğine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı'nın Osman Durmuş tarafından mı yoksa parti yandaşlarını tarafından mı yönetildiğinin belli olmadığını belirten Avcı, "20 Kasım'da yapılacak basın açıklamarı uyarı olacak. Bundan sonra da Bakanlık bu keyfi uygulamalara, baskılara ve adam kayırmacalara devam edip, Türk Sağlık-Sen'e tüm olanaklarını kullandırmaya devam ederse, olacaklardan biz sorumlu değiliz. Bu konuda mücadelemiz sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Devlet diyanetle büyüyor

SONRAKİ HABER

Yalnız bir Züğürt Ağa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...