29 Ağustos 2011 10:27

Japonya’nın yeni başbakanı Noda oldu

JAPONYA’da iktidardaki Demokrat Parti’nin milletvekilleri, başbakanlık görevi için maliye bakanı Yoşihiko Noda’yı seçti. Noda, Japonya’nın son beş yıldaki altıncı başbakanı oldu. Kendisini kayalıklarda yaşayan, iri, bıyıklı bir tatlısu balığı olan çopraya benzeten Noda, bu görüntüsü ile geniş bir halk de

Japonya’nın yeni başbakanı Noda oldu
Paylaş

JAPONYA’da iktidardaki Demokrat Parti’nin milletvekilleri, başbakanlık görevi için maliye bakanı Yoşihiko Noda’yı seçti. Noda, Japonya’nın son beş yıldaki altıncı başbakanı oldu. Kendisini kayalıklarda yaşayan, iri, bıyıklı bir tatlısu balığı olan çopraya benzeten Noda, bu görüntüsü ile geniş bir halk desteği bulmayı beklemediğini, ancak bu tür balıkların süs balıklarına göre başka meziyetleri olduğunu söyledi.
Noda’nın başbakanlığı bugün Demokrat Parti denetimindeki parlamentoda yapılacak oylama ile resmiyet kazanacak. Japonya’da Başbakan Naoto Kan, liderlik sergileyemediği eleştirileri ardından geçen Cuma istifasını açıklamıştı.
‘Maliyenin şahinlerinden’ olarak tanımlanan Noda’nın ülke yönetimini ele alması, Japonya’nın borç yükünden endişe duyan yatırımcıları rahatlatabilecek bir gelişme olarak değerlendirildi.
Yeni başbakanı bekleyen sorunlar ise, deprem ve tsunami ile yıkılan geniş bölgeleri yeniden imar etmek, Fukuşima nükleer santralında durumu kontrol altına almak ve durağan ekonomiyi canlandırmak geliyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Dostlar seni unutur mu?

SONRAKİ HABER

Uganda’da toprak kaydı: 23 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...