29 Ağustos 2011 10:27

Dostlar seni unutur mu?

“TÜRKÜLER, halkımızın sorunlarını özgürce söyleyebildiği tek aracıdır. Söyleniş biçimine de hiçbir sınır koymaz. Taklit aslı sürdürmez, yozlaştırır ve dondurur. Aslı sürdüren ona bir ‘yeniden doğma’ niteliği getiren yaratıcı güçtür. Halkın kültürü içinde

Dostlar seni unutur mu?
Paylaş

“TÜRKÜLER, halkımızın sorunlarını özgürce söyleyebildiği tek aracıdır. Söyleniş biçimine de hiçbir sınır koymaz. Taklit aslı sürdürmez, yozlaştırır ve dondurur. Aslı sürdüren ona bir ‘yeniden doğma’ niteliği getiren yaratıcı güçtür. Halkın kültürü içinde Aşık Veysel sıradan bir adam değildi, kendi ölçülerine göre bir yaratıcı güçtü.”  Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’tan çıkan ‘Caz Yorumlarıyla Aşık Veysel’ albüm kapağının iç kısmında yer alan yazıda, Aşık Veysel’i ve çok sevdiği türküleri Hocası Ruhi Su’nun ağzından böyle anlatıyor Esin Afşar.

Aşık Veysel’in Kara Toprak, Güzelliğin On Para Etmez, Mecnunum Leylamı Gördüm, Hiçbir Türlü Bulamadım Ben Beni, N’ettin Baltayı, Uzun İnce Bir Yoldayım, Keklik İdim Vurdular, Bir Küçük Dünyam Var İçimde, Sazım ve Parça Parça Olsun Paramı Çalan gibi 10 şarkılık ‘Caz Yorumlarıyla Aşık Veysel’ albümüne bambaşka bir tarzla hayat veren Esin Afşar’ın bu sözleri, büyük ozana olan hayranlığını dile getiriyor.

Türkülerimizin, kültürümüze dışarıdan gelmesine karşın müzikseverler tarafından sıcak bir kabul gören caz türüyle yoğrulup bütünleşmesinden oluşan bu albüm, sıra dışı tınısıyla Büyük Ozanı daha evrensel bir düzleme taşıyor. Esin Afşar’ın dediği gibi, “O Büyük Ozanı genç kuşaklara ancak böyle iletebilirdik. ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ diyorsun. Seni unutmak ne mümkün!” (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aynur şarkısını tamamlayacak

SONRAKİ HABER

Japonya’nın yeni başbakanı Noda oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...